Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Краткосрочна гладна стачка за силен имунитет

За ползите от гладуването е изписано толкова много, но все пак има неща, които си заслужава да повторим, както и такива, които да научим

гладна стачка
Гладуването има двойна полза: първо, благодарение на него изчезват старите, повредени клетки, и второ – активират се кръвните стволови клетки и се засилва имунната система.

Ползите от гладуването може да научите не само от езотеричните практики, посветени на „единството на духа и тялото“, но също и от традиционните научни статии. Изследователите отдавна са убедени, че гладът (или, най-малкото, умерената употреба на бедни на калории храни) възпрепятства развитието на много заболявания и удължава живота.

В една скорошна статия, публикувана в списание Cell, Валтер Лонго (Valter Longo), заедно с колеги от Университета на Южна Калифорния, описа друг положителен физиологичен ефект от гладуването – оказва се, че ритмичния, планиран и постоянен глад може да се използва за надграждане на имунитета. Това означава да има поне два дни от седмицата, в които да се гладува, като се приемат само течности, и тези дни да бъдат спазвани в точна последователност. След време, благодарение на гладуването, броят на белите кръвни клетки в кръвта намалява, но когато започнем след това да се храним здравословно и с нискокалорична храна, нивото на имунните клетки се увеличава. По време на гладуването организма се освобождава от ненужните, слаби, а често и мъртви клетки, като просто ги самоунищожава.

Авторите смятат, че такава актуализация на имунитет може да се използва за лечение и превенция на различни заболявания – от свързаната с възрастта имунна недостатъчност, до СПИН и онкологични болести. По този начин се постига едно постепенно и необратимо обновяване на организма, който освен по-здрав става и по-млад. Важно е да се спазва поредността на дните, през които се гладува, както и след това да се приема естествена, чиста храна. И най-вече – дните на лечебен глад да се случват регулярно, а не от ден до пладне…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *