Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Епистаксис е заболяване, което не трябва да подценявате

Епистаксис не се среща твърде често като заболяване, но когато човек се сблъска с този здравословен проблем, трябва да се търси лечение

Най-просто казано епистаксис е  кръвотечение от носа.

Случва се човек да вдигне кръвно и да шурне кръв от носа му.

Случва се при обилна хрема и постоянно прочистване на носа, накрая да протече кръв.

Ако някой ви удари в носа или паднете и си ударите предната част на главата в областта на носа, кръв отново ще протече.

Това са инцидентни състояния.

При хора с високо кръвно или онези, които вдигат кръвното на неравна почва, след като са се изнервили  от нещо,  кръвотечение от носа е полезно, защото по този начин няма риск да получат кръвоизлив в мозъка – инсулт.

За епистаксис говорим, когато кръвотечението от носа се случва ежедневно или по няколко пъти през деня в рамките на няколко дни, при това без външна и видима причина.

 epistaxsis
Ако кръвотечението  от носа от инцидентно стане постоянно, вие сте получили епистаксис. Търсете лекар

Това може да се дължи на изтънени стени на кръвоносните съдове и капилярите в носа, увредени от някое остро и вирусно заболяване като ринофарингит, ринит и други.

Епистаксис може да се появи при сериозна липса на витамини и минерали в организма като витамин С, К, калций, желязо и други.

Първа помощ при кръвотечение от носа е да запушите ноздрата с памук.

Главата се навежда напред и се прави средносилен удар като каратисти в основата на главата – границата на черепа с врата.

Яжте нещо сладко, защото кръвното пада при кръвозагубата.

Задължително трябва да потърсите лекар, защото прекалената загуба на кръв може да причини слабост, световъртеж, анемия и други сериозни неразположения.

Медиците правят обгаряне на капилярите във вътрешността на носа, за да прекратят кръвотечението. Може да ви изпишат и други лекарства, след като установят причината за епистаксис.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *