Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В борбата срещу макулна дегенерация използвайте тези натурални средства!

Какво е макулна дегенерация? Клетките в центъра на ретината образуват т.нар. макула и отговарят за централното зрение. Когато тези клетки дегенерират, зрението постепенно се замъглява.

Боровинки и лутеин при макулна дегенерация
Боровинки и лутеин при макулна дегенерация

В определен момент започвате да виждате черна дупка в средата на образа, която с течение на времето поглъща целия образ. Конвенционалните лекари възприемат болестта макулна дегенерация като необратимо прогресиращо заболяване, което не може да бъде забавено. Прогресивното ослепяване е необратимо.

Но грешат, казват алтернативните лечители. Макулна дегенерация може да бъде стабилизирана и ходът на заболяването може да бъде преобърнат чрез прием на определени нутриенти, твърди д-р Марк Гросмън, оптометрист, лицензиран специалист по акупунктура. Най-важният нутриент за профилактика и лечение е лутеинът.

ЛУТЕИН: най-мощната хранителна съставка

Всички хора над 50 г. трябва да вземат лутеин, подчертава д-р Гросмън. Защото десетки научни изследвания показват, че редовният прием на лутеин – пигмент в листните зеленчуци като къдраво зеле, цвекло и спанак, е най-добрата профилактика на макулна дегенерация.

Освен че действа профилактично, лутеинът може да спре и дори да обърне хода на настъпилите дегенеративни процеси в макулата, като увеличава плътността на пигмента. Засега науката не познава друг по-ефективен нутриент в борбата с това заболяване, казва д-р Гросмън. Можете да си набавите необходимия лутеин, като консумирате листни зелени зеленчуци 5 пъти в седмицата. Ако подобно меню е твърде амбициозно за вас (както за повечето хора), вземайте 6 мг лутеин на ден под формата на добавка.

БОРОВИНКА: подобрява зрението

Боровинките подобряват кръвообращението към ретината и така се спира макулната дегенерация. Д-р Гросмън препоръчва препарат, който комбинира лутеин и екстракт от боровинки и се приема сублингвално (под езика) под формата на спрей за най-лесно усвояване на съставките. Това е добре за възрастните хора, които имат чувствителен стомах. Ако предпочитате да вземате таблетки, потърсете комплекс, който набавя 6 мг лутеин и 180 мг боровинка.

: възстановява ретината

Тази аминокиселина регенерира тъканите на ретината, твърди д-р Гросмън. Той препоръчва течна или сублингвална форма за оптимално усвояване, или таблетна доза от 500 мг на ден.

АНТИОКСИДАНТИ: спират „ръждясването“ на ретината

Антиоксидантите витамин С, витамин Е, селен и цинк противодействат на образуването на свободни радикали в организма. Тези нестабилни молекули предизвикват окисляване и увреждане (един вид вътрешна ръжда) на клетките, включително на макулата. Комплексът мощни антиоксиданти може да спре прогресирането на макулната дегенерация.

Препоръчва се комплекс мултивитамини и минерали, който е специално разработен за здрави очи и съдържа високи нива антиоксиданти. Спазвайте препоръчителната дозировка върху етикета.

НАЧИНЪТ НА ЖИВОТ: направете известни промени

Редица фактори в начина на живот имат важна роля за спирането и възстановяването от макулната дегенерация, твърдят алтернативните лечители.

  • Хранете се с нискомаслени, пълнозърнени продукти. Високият холестерол се свързва с макулната дегенерация, предупреждава д-р Гросмън. Пък и тъй като здравето на очите зависи от здравето на целия организъм, хранителният режим трябва да бъде натурален и здравословен.
  • Откажете цигарите. Хранителните добавки няма да ви помогнат, ако пушите.
  • Откажете се от кофеина независимо в каква форма – кафе, кола или шоколад, защото влошава заболяването.
  • Не пийте алкохол, ако имате макулна дегенерация, защото той уврежда макулата.
  • Носете слънчеви очила. Когато сте на открито, слънчевите очила предпазват ретината от вредните ултравиолетови лъчи.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *