Как да правите медитация, използвайки цветовете

Подгответе се за медитация. Облечете широка дреха. Погрижете се да не ви безпокоят.

Медитация
Медитация

Седнете или легнете. Затворете очи и дайте възможност на мислите си в продължение на няколко минути да прелитат свободно от предмет на предмет. Нека съществото ви се изпълни с усещане за мир и спокойствие. Дишайте свободно, отпуснете се.

Представяйте си бавно как ярки и красиви цветове кръжат около вас. По такъв начин постепенно получавате достъп до енергията, която е вътре у вас, откривате своята вътрешна вселена. Представете си, че се отваря темето ви и там навлиза блещукащо сияние от разноцветни лъчи. Можете да си изберете различен цвят за медитация (гълъбов, червен или жълт, в зависимост от състоянието ви); ако не лекувате конкретно заболяване, за предпочитане е белият цвят. Докосвайки главата ви, избраният от вас цвят ще изпрати звезден дъжд, ще се разсипе като каскада около вас и ще се влее в тялото ви. В този момент ще усетите топлина и нежност.Този прекрасен цвят ще се спусне по гръбначния ви стълб чак до стъпалата на краката. Всяка частица от тялото ви ще се пропие от него.

Когато тялото се изпълни с цветове, прехвърлете вниманието си на очите. Отпуснете ги. Нека и те да се напълнят с цветна, лечебна субстанция. След това пропуснете цвета нагоре, към мозъка. Неговите лъчи ще проникнат дълбоко в мозъка ви, изчиствайки тъмните петна. Мислите ви ще станат спокойни и уравновесени.

Сега цялото ви тяло се напълва с изцеляващия цвят. Усещате как се разтварят всичките ви пори и кожата пропуска през себе си този цвят. Чувствате го като мека мъгла, която милва лицето и обгръща тялото ви. Струва ви се, че се намирате в красив, цветен пашкул…

Излизайки от състоянието на медитация, си представете как се затваря темето ви. Регулирайте потока на вливащата се във вас енергия. Направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания и накрая вдъхнете на 4, задръжте въздуха до 16, след което се отпуснете и издишайте на 8. Повторете още веднъж това упражнение. Двете последни вдишвания осигуряват постъпването на кислород в мозъка. След това разтъркайте дланите си една с друга, докато не почувствате загряване.

Нагаждайки се към цвета по време на медитация, ще почувствате единение със своето истинско “аз” и ще получите истинско удовлетворение.

Умиротвореността и пълното отпускане ще ви подготвят за процеса на излекуване. Ако се затруднявате при избора на цвета, започнете със зеления – цвета на природата. Той е подходящ за всички болезнени състояния.

По възможност се старайте да се занимавате с медитация всеки ден. Най-доброто време за това е сутрин или вечер. Според лечителите от Изтока оптималното време за сеансите по цветотерапия е един час дневно, не повече. Това време е напълно достатъчно, за да може организмът да се освободи постепенно от болезнените явления и неприятните усещания.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.