Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Жена прогледна след раздвоение на личността

Раздвоението на личността, като психологически термин, съществува доста отдавна

раздвоение на личността
Раздвоението на личността е психологически феномен, при който една личност може да изразява мнение, че е друга личност. Може да се твърди, че даден пациент има раздвоение на личността, ако на ротационен принцип при него сме сменят и той използва интелектуални и умения за живот, както и поведение едновременно на най-малко двама души.

Това заболяване стана причина сляпа жена да прогледне. Името ѝ не се споменава умишлено, тъй като запазването на самоличността е важно за пациентите, които са били лекувани в психиатрии.

Жена, изгубила зрението си, придобива способността да вижда благодарение на пребиваването в образите на своите персонажи

Сляпа 37-годишна жена отново придобива способността да вижда чрез раздвоение на личността. Немски лекари диагностицирали кортикална слепота при своя пациентка. Жената изгубва зрението си заради травма в тилната част на мозъка след нещастен случай, когато е на 20 години.

Германката страда и от дисоциативно разстройство на личността. Според психиатричното отделение тя „съжителства“ с десет различни личности едновременно. По време на лечение на психическото заболяване се случва удивително явление – докато жената е в образа на тийнейджър, зрението й се връща. Лекарите провеждат продължителна терапия, в резултат на което пациентката успява да възстанови зрението си, докато се намира в повечето от своите персонажи.

Учените правят извода, че слепотата на жената е възникнала като следствие от психологически проблем, а не от увреждане на мозъка…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *