БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Мъж се излекува от диабет тип 2 за 11 дни! Вижте как!

След като ми беше поставена диагноза – диабет тип 2, започнах този режим и нивата на кръвната ми захар се нормализираха.

диабет тип 2 - диета
Два месеца по-късно ми направиха изследвания преди операция и се оказа, че нивата на глюкоза бяха стигнали до 5.1 ммол/л и личният ми лекар каза: „Вече нямаш диабет!“

Ето какво разказва Ричард Даути пред „Дейли мейл“ за това как се е излекувал от диабет тип 2:

„Отидох при личния си лекар за годишния си преглед. Чувствах се добре и нямах оплаквания, но се установи, че нивата на кръвната ми захар са високи и лекарят ми каза, че имам диабет. Допълнителните тестове потвърдиха диагнозата – диабет тип 2.

Бях изумен. Винаги съм бил със здравословно тегло, нямах фамилна история на заболяването, храних се здравословно и никога не съм пушил. Веднага започнах да търся решение, с което да подобря състоянието си.

При диабет тип 2 панкреасът не произвежда достатъчно инсулин, за да поддържа нормални нива на глюкоза в кръвта, ако не бях предприел някакви действия щях да имам с 36% по-висок риск от ранна смърт, загуба на зрение, проблеми с бъбреците и сърдечна недостатъчност.

Лекарят ми каза, че мога да контролирам диабета си само с диета и ми даде куп листовки за хранене при болестта. Започнах да ям салати, ограничих въглехидратите и се хранех пет пъти дневно, но напредъкът беше бавен. Цели седем месеца бях на този режим, но кръвната ми захар все още бе твърде висока – около 7 ммол/л. Не бях доволен и направих допълнително проучване в интернет и установих, че учени от университета в Нюкасъл са разработили радикална нискокалорична диета, която може да ме отърве от диабета само за осем седмици.

Диетата включваше само 800 калории на ден (препоръчителен дневен прием за мъже е 2500) – 600 калории от шейкове и супи и 200 калории от зелени зеленчуци. Необходимо бе да се пият по 3 литра вода на ден.

диабет тип 2 - диетаТеорията зад диетата, разработена от професора по медицина и обмяна на веществата в университета в Нюкасъл – Рой Тейлър, се основава на факта, че диабет тип 2 често се причинява от натрупване на мазнини около черния дроб и задстомашната жлеза, които са от решаващо значение за производството на инсулин и контролиране на кръвната захар. Ето защо покачване на теглото е рисков фактор, особено ако са в коремната област.

Проучванията на професор Тейлър са показали, че драстичната диета кара тялото да “превключи“ в режим глад и то започва да изгаря  наличните мазнините, за да си набави енергия.  Първоначално това започва от тлъстините около органите, което помага на черния дроб и задстомашната жлеза да се активизират и състоянието се подобрява.

Проучване, проведено от екипа на Тейлър установява, че 7 от  11-те души с диабет тип 2, които са спазвали режима са се отървали от болестта. Други проучвания сочат, че хората с диабет тип 2 трябва да изгубят около една шеста от теглото си, за да се възобнови нормалното производство на инсулин.

След консултация с професор Тейлър и личния си лекар реших да започна да спазвам диетата, но си признавам, че беше доста трудно на изкарам деня с една супа, два шейка и зелени зеленчуци.

Само за ден нивото на глюкозата спадна от 7 ммол/л до 5.9 ммол/л. Непрекъснато бях гладен, но професор Тейлър каза, че ще изчезне, ако пия вода. Опитах и се получи! Теглото ми започна да спада и на третия ден бях свалил 2 килограма. Нивата на глюкоза бяха намалели от 5.9 ммол/л до 4.6 ммол/л.  Дори започнах да свиквам с идеята да пия само един шейк на закуска.

За обяд си приготвях различни супи – от гъби, лук и билки, моркови, домати и грах, печени и варени зеленчуци и гювечи, щедро овкусени с билки. Никога преди не бих се използва толкова кимион и червен пипер.

Нивата на концентрацията ми бяха добри, но физическата ми сила изчезваше, чувствах се уморен и апатичен. Станах и малко сприхав.

Шестият ден беше много труден. Имах запек и бях много отпаднал, но на следващата сутрин отчетох най-ниското ниво на глюкоза – 4.3 ммол/л!

На осмия ден играх крикет, но ми беше много трудно да гледам приятелите си как хапват понички с пълнеж. Три дни по-късно нивото на глюкоза беше стигнало до 4.1 ммол/л.

Имаше много загрижени коментари по повод моето отслабване. Повечето ми дрехи не ми ставаха и бях леко разтревожен. Беше време да спра диетата и постепенно се върнах към здравословен хранителен режим, включващ много плодове и зеленчуци, пиле, риба и немазни храни.

Два месеца по-късно ми направиха изследвания преди операция и се оказа, че нивата на глюкоза бяха стигнали до 5.1 ммол/л и личният ми лекар каза: „Вече нямаш диабет!“

Бях се придържал към диетата едва 11 дни и намалих нивата на кръвната си захар до здравословни и те се запазиха такива за изминалата година – последните изследвания показаха, че те са 4,9 ммол/л. Започнах да тренирам активно, а професор Тейлър ме посъветва да работя върху горната част на тялото, защото по-големите мускули поглъщат повече глюкоза, за да си набавят енергия, а по този начин пречат на организма да съхранява повече от необходимата му.“

диабет тип 2 - диета
Диетата включва 800 калории на ден.

Диетичния план на професор Тейлър e с продължителност 8 седмици, но преди да започнете трябва да се консултирате с лекаря си.

800 калории дневно, разпределени на:

  • 600 калории – супи, шейкове. С високо съдържание на въглихидрати, по- малко протеини и мазнини, както и много витамини и минерали.
  • Най-малко три порции зеленчуци на ден – броколи, карфиол, целина, краставици, маруля, домати, гъби, тиквички, аспержи, червен пипер и бобови кълнове. Можете да използвате всякакви подправки, които не съдържат сол. (200 калории)
  • Минимум 2 литра вода на ден.

Не трябва да приемате:

Птиче месо, риба, яйца и месо, хляб, ориз и макаронени изделия, млечни продукти, зеленчуци като картофите, бобови растения, плодове, алкохол и сол.

Препоръчителни храни:

Шейкове и супи, зеле, целина, броколи, бобови кълнове, гъби, вода кестени, карфиол, лук, праз, репички, домати, краставици, маруля, рукола, артишок, брюкселско зеле, моркови, чушки, билки и подправки.

Упражненията по време на диетата не се препоръчват, защото вие ще изложите тялото си на голям стрес. Въпреки това можете да извършвате нормалната си физическа дейност.

Примерен ден:

Закуска – Шейк

Обяд – супа  от зеленолистни зеленчуци, 1 домат, 3 гъби, 2-3 пръчки целина, пипер, 1 супена лъжица сос без мазнини

Следобедна закуска – Шейк

Вечеря – супа с грах; печени зеленчуци или салата

ПРЕВЕНТ КОМПЛЕКС
ПРЕВЕНТ КОМПЛЕКС – за нормализиране на кръвна захар!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Мъж се излекува от диабет тип 2 за 11 дни! Вижте как!

  1. ivanotsofia каза:

    https://www.youtube.com/watch?v=XSRXzAvoffI https://www.youtube.com/watch?v=2pjkC71exKU Глупости, не е необходимо нищо специално като диета, просто трябва да се яде само термично необработена храна на корем, плодове, зеленчуци, ядки всичко сурово, може и торти и супи затоплени до 42 градуса или 47 май беше, но и движението е важно. Когато се яде така вода не му се пие на човек изобщо, защото храната е с огромен процент вода. Специалистът е е зомбиран и не вярва на природата. Не е важно дали е тип едно или тип две, всичко изчезва и се нормализира. Ако не стане или има тумор на панкреаса тогава се добавя свръх заредена вода като Anointing Water например, безплатна е и я изпращат с куриер. https://www.youtube.com/watch?v=2f9eJPAv-9Q

  2. Ники каза:

    някой правил ли е тази диета и има ли резултат??

Коментарите са затворени.