Лечителката Людмила Ким спира косопад с една проста съставка

Людмила Ким е популярна руска народна лечителка, която с една проста съставка може да спре възникналия косопад

ljudmila-kim Тя е екстрасенс. Често е споделяла, че Ванга е неин духовен учител. Людмила Ким по произход е корейка. Родена е през 1941 г. в Гудермес, Чечения. Много от нейните 13 книги са преведени и на български език. Една от най-популярните ѝ книги в България е „Лечебна съкровищница“.

скалп косопад

Според руската лечителка има една съставка, едно просто природно средство, което лесно може да се справи както с косопад, така и с лошото състояние на косата. С помощта на тази една съставка и нейното редовно прилагане ще подобрите не само общото състояние на косата, ако тя е заплетена, суха и изтощена, но и ще премахнете пърхота, както и ще ликвидирате голяма част от проблемите, свързани с различни кожни заболявания на скалпа.

Това е проста и доста ефективна маска, която ще възстанови блясъка и здравето на косата ви. Състои се от една единствена съставка – кисело мляко.

Киселото мляко има естествени противогъбични и антибактериални свойства, стимулира скалпа на главата и ускорява растежа на косата. Киселото мляко е перфектно средство в борбата срещу пърхот и сърбеж. То е богато на протеини и следователно хидратира и заздравява косата.

Масажирайте корените на косата с кисело мляко. Масажирайте добре. След това киселото мляко се прилага по цялата дължина на косата и отново масажирайте в продължение на десетина минути. Оставете киселото мляко да действа за около един час, а може и по-дълго. След това изплакнете косата с хладка вода и измийте по обичайния начин с шампоан.

Ако искате да осигурите протеиново лечение на косата, разбийте един жълтък, сложете малко зехтин и добавете кисело мляко. Яйченият жълтък укрепва и засилва косата, има и хидратиращо действие. Освен това придава и блясък на косата. Нанесете сместа от кисело мляко, жълтък и зехтин по същия начин, който е описан по-горе за киселото мляко. Има една особеност, с която трябва да се съобразите. Маската не бива да стои повече от половин час. Изплакнете косата с топла вода, а след това измийте с шампоан.

Оценете статията
Оценка 3.2 от 63 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.