Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Висцерален масаж – древен руски метод за премахване стагнацията на органите

Висцералният масаж е древна руска техника за лечение, профилактика и диагностика

visceralen Този метод се основава на въздействието върху човешкото тяло и неговите вътрешни органи, с помощта на натиск върху стомаха,определени движения и потупване.

Думата „висцерален“ означава вътрешен. Масажирането на вътрешните органи се практикува от древността. Голямо значение се придава на висцералния масаж в Европа, Америка, Китай и Филипините. Експертите отбелязват, че висцералния масаж значително подобрява циркулацията на кръвта и подобрява функцията на всички вътрешни органи.

Известно е, че различни патологии в тялото често предизвикват спазми и възпаления. Висцералният масаж премахва стагнацията във вътрешните органи и, освен това, подобрява движението на лимфата. Позицията на вътрешните органи също се възстановява, благодарение на висцералния масаж. Нормализират се обменните процеси на тялото, възстановяват се и се елиминират различни функционални нарушения.

Защо висцералния масаж помага?

Висцералният масаж е особено ефективен при заболявания на стомашно-чревния тракт: лошо храносмилане, запек, колит, язви, хемороиди.

Освен това, висцералният масаж е добропоказен и при заболявания на черния дроб, бъбреците, пикочния мехур, панкреаса, дихателни пътища, гинекологични, сърдечно-съдови заболявания, холецистит, панкреатит и остеоартрит.

Успешно се практикува висцерален масаж при мигрена, УНГ болести, нарушения на мозъчното кръвообращение и обмяната на веществата, кожни заболявания и херния.

При този метод се постига прочистване на червата, подобрява се състоянието и цвета на кожата, тя става по-гъвкава и здрава.

Висцералният масаж е ефективен за превенция на заболяванията при здравите хора: той елиминира затлъстяването, възстановява обмяната на веществата, подмладява организма, предотвратява появата на панкреатит и диабет.

Висцералният масаж се използва като рехабилитация след инсулти и инфаркти, както и при нестабилно психо-емоционално състояние на човека. И най-вече – премахва болката и подмладява органите.

Особено много висцералния масаж помага на хората, които страдат от проблеми с гърба. Това е така, защото вътрешните органи в коремната кухина са неразривно свързани с определена група мускули на човешкото тяло. И тези мускулни групи са неразривно свързани с различни части на гръбначния стълб. Висцералният масаж помага там, където хиропрактиката е безсилна.

След няколко сеанса от специалист, който може да приложи висцерален масаж, пациентът започва да се чувства много по-добре, както физически, така и психически. Доказано е, че всички болестни процеси в организма ни правят уморени и депресирани. По време на лечението с този масаж се подобрява настроението и дори паметта, слуха и зрението, както и работата на вътрешните органи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *