ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

С какво се „хранят“ раковите клетки?

Развитието на метастазите е процес, посредством който раковите клетки се разпространяват от първоначалното място в други части на тялото, а при повечето болни от рак това води до смърт.

Учени от Института по изследване на рака открили, че у мишките, на които вливали антиоксиданти, ракът се разпространявал по-бързо в сравнение с онези, на които не назначавали антиоксиданти.

Отдавна е известно, че разпространението на раковите клетки от една част на тялото в други е слабоефективен процес, т.е., повечето постъпващи в кръвта клетки загиват.

„Ние открихме, че при развитие на метастази, клетките на меланома се подлагат на много голям окислителен стрес, който води до гибел на повечето от тях, – казват американските учени Шон Морисън и Мери Кук МакДермът.

ракови клетки
Разпространението на раковите клетки от една част на тялото в други е слабоефективен процес

 

– Вливането на антиоксиданти в лабораторните мишки позволи голям брой метастазиращи меланомни клетки да оживеят, което ускори развитието на метастази“.

„Идеята, че антиоксидантите са полезни за нас, беше толкова силна, че дори се проведоха клинични изпитания, в хода на които на болните от рак пациенти се вливаха антиоксиданти, – добавя специалистът по онкологични заболявания д-р Морисън.

– Наложи се обаче да се преустановят някои от тези изпитания, защото пациентите, получаващи антиоксиданти, умираха по-бързо. Нашите данни показват, че причина за това е фактът, че антиоксидантите носят повече полза на раковите клетки, отколкото на здравето“.

Здравите хора могат да получат ползи от употребата на антиоксиданти, защото те помагат да се намали вредата от високоактивните окислителни молекули, зараждащи се в хода на нормалната обмяна на веществата.

Въпреки че резултатите от изследванията, за които става дума, още да не са проверени в експерименти с хора, те повдигат въпроса за възможността ракът да се лекува със средства с антиоксидантни свойства. И най-вече болните от рак да не включват в менюто си високи дози антиоксиданти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *