ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как обикновения хляб може да се превърне в сериозна заплаха за вашето здраве!

Никой не е по-голям от хляба, но днес явно е по-добре и по-здравословно да не се яде хляб

мухъл Представете си следната ситуация: вие се прибирате у дома прегладнели, взимате хляб, за да си направите сандвич и виждате, че има мухъл. Вашите действия? Уморени сте, а и сте гладни, късно е и магазина е затворил, и освен това сте чували, че плесента по хляба е естествен продукт и не я приемате като голяма заплаха.

Разбира се, ако само кората е мухлясала, тя може да се изреже. Останалата част от хляба изглежда здрава, така че може да я ползвате. Някои отиват още по-далеч, твърдейки, че мухълът дори е полезен, тъй като съдържа пеницилин.

Разберете – това че този мухъл се е появил върху хляба без човешка намеса, съвсем не означава, че има полезни свойства. Когато тези гъбички попаднат в организма, те могат да причинят сериозни вреди за здравето. Освен това, дори и ако сте изрязали плесенясалото върху кората, гъбичките имат дълги, невидими корени, които проникват надълбоко. В тази връзка, дори и незасегнатите участъци от хляба може да са вредни и без видими следи от плесен по тях.

Какво се случва, ако ядете хляб с плесен?

Плесен – това е алерген. При контакт с кожата може да се появи сърбеж, подуване, обрив.

Когато този мухъл попадне в организма, той може да причини заболявания на дихателната система.

При поглъщане мухълът причинява главоболие, повръщане и умора.

Микотоксините в плесените влияят на черния дроб и нервната система. При честа консумация на плесени налице ще е нарушение на хормоналната регулация и намален имунитет.

За да избегнете появата на мухъл, пазете кутиите за хляб чисти. Също така, купувайте хляб, който е изпечен добре и е направен по стандартна технология. Ако настъпи отравяне с мухъл е препоръчително да се предизвика повръщане, да се вземе активен въглен и да се пият много течности.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *