Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Едно чудотворно растение с уникални свойства!

Стевията (Stevia Rebaudiana) е дар от природата и живия източник на енергия.

Научните изследвания показват, че стевията е не само добър подсладител, но също така ефективно терапевтично средство.

При редовна употреба на стевия се намаляват излишните нива на глюкоза и холестерол в организма, подобрява се функцията на черния дроб и панкреаса.

Лечебните свойства на стевия

Стевия
Стевия

Хипогликемично действие

Установено е, че стевията понижава нивото на кръвната захар на диабетиците, а при употреба от здрави хора, захарта в кръвта е нормална. Учените са установили, че стевията стимулира секрецията на инсулин.

Положителният ефект при наднормено тегло

Стевията има сладък вкус, но тя съдържа минимум калории. В нея има комплекс от биологично активни вещества, които нормализират метаболизма на въглехидратите. Продукти със стевия се включват в много диети за отслабване. Благодарение на стевията, хора, които са с наднормено тегло могат да отслабнат, наслаждавайки се на храната и без рискове за здравето.

Положително влияние на стевията за сърдечно-съдовата система

Стевията има уникалното свойство да понижава кръвното налягане. Също е научно доказан нейният диуретичен ефект. Поради това продължителният прием на стевия има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система.

Антимикробните свойства на стевията

Това растение спира размножаването и растежа на много микроби. В същото време, минералите и витамините, които се съдържат в нея са необходими за правилното функциониране на имунната система. Смята се, че чай със стевия е добро средство за защита при кашлица.

Влияние в стомашно-чревния тракт

Стевията има благоприятен ефект върху функцията на панкреаса и черния дроб. Чай със стевия нормализира киселинността на стомашния сок.

Детоксикиращи свойства

Стевията съдържа витамин С, каротин, минерали, Se, Zn и има антиоксидантни свойства. Нейното диуретично действие помага за премахване на токсините и солите на тежки метали от тялото.

Много изследвания са доказали, че стевията е напълно безопасен продукт и може да се използва успешно като заместител на захарта.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *