ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Помогнете на бъбреците естествено, като използвате сода бикарбонат

Всеки ден ние използваме различни продукти, но не винаги сме наясно за техните свойства

сода бъбреци Един от тези продукти има толкова много и различни полезни ефекти, че е трудно да се повярва във всеки един от тях.

Знаем, че содата помага при киселини, знаем, че се използва при изгорено, за поддържане на кожата и косата, а според някои непотвърдени теории – содата помага и при онкологични заболявания. Днес ще ви запознаем с една друга полза за здравето от употребата на сода бикарбонат.

Според едно доста задълбочено проучване, проведено през 2009 година, содата забавя негативните процеси при бъбречно заболяване. От казаното до тук става ясно, че колкото и невероятно да звучи, содата за хляб може да ви спаси живота.

Натриевият бикарбонат в помощ на бъбреците обикновено се използва, когато пациентите, които страдат от бъбречно заболяване, отиват на диализа. В основата на всички видове диализа е киселинното буфериране. Буферен агент помага за отстраняване на излишните отпадъци и течности от кръвния поток.

Диализата е изкуствен процес, който подпомага запазването на правилното ниво на натриевия бикарбонат в организма, когато ендокринната система не е в състояние да го произвежда. Когато се получава необходимото ниво натриев бикарбонат бъбреците са запазени и като цяло е защитена ендокринната система. Това е ползата от натриевия бикарборнат за бъбреците в най-обобщен вид.

Как да се използва сода за хляб като естествена помощ за бъбреците?

Не всеки човек може да пие сода за хляб всеки ден. Тя обикновено се консумира смесена с вода. Понякога хора с чувствителен стомах не може да я пият в никакъв вид. Но, ако сте в състояние да приемате сода бикарбонат всеки ден, това ще предотврати бъдещо заболяване на бъбреците.

Можете да започнете с половин чаена лъжичка сода през първия ден, която сте разтворили в чаша вода. На следващия ден вземете една чаена лъжичка сода и лъжичка и половина морска сол, разтворете ги в 1,5 литра вода и пийте тези течност в продължение на 3-4 дни. След 4 дни, намалете приема на една четвърт супена лъжица сода и една чаена лъжичка сол.

Някои допълнителни тестове все още трябва да бъдат направени, за да се потвърдят всички полезни свойства на содата. Независимо от това, за хората, които могат да понасят вкуса ѝ и искат да отстранят всички повреди на бъбреците, в следствие от нездравословен начин на хранене и живот, содата е най-добрият вариант.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Помогнете на бъбреците естествено, като използвате сода бикарбонат

  1. Сашо каза:

    Чочо – ти имаш предвид сода натриев бикарбонат, пий само сода бикарбонат

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *