ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Получавате астматичен пристъп заради силен стрес – ето какво ще ви помогне!

Вече няколко месеца успявате относително добре да контролирате астмата си, но напоследък сте подложени на огромен стрес и в службата, и в дома. Внезапно се събуждате посред нощ, защото не можете да дишате.

Имате астматичен пристъп, но не сте си взели нова рецепта от лекаря, затова не разполагате с лекарства подръка.

астматичен пристъп стрес
Първа помощ при астматичен пристъп заради стрес

Какво трябва да предприемете?

– Направете си кафе или чай

Кофеинът и топлината ще спомогнат за отварянето на свитите бронхиални пътища.

– Не се хранете

Поемането на храна по време на астматичен пристъп може да доведе до вдишването на частици от нея и попадането им в дробовете, което ще влоши положението.

– Упражнете някои от техниките за релаксация, описани в Десета глава.

– Не вземайте супресант за кашлицата Той ще задържи секрета в дробовете, а вие трябва го изкашляте, независимо от това колко ужасно ви звучи или ви се струва.

– Ако след 5 минути все още се борите да си поемете въздух, се нуждаете от медицинска помощ

Но не си и помисляйте да шофирате сами. Помолете някой да ви откара в болницата или се обадете на Спешна помощ на тел. 150. По време на астматичен пристъп в дробовете и в кръвообращението се насъбира въглероден диоксид; ако нивата му достигнат прекалено високи стойности, съществува риск да изгубите съзнание на волана.

В този случай стресът, на който сте подложени, влошава заболяването и внезапно получавате и пристъп. Но той ви служи за предупреждение, че не можете да спрете приема на медикаменти само защото астмата ви е добре контролирана. Прекалено много хора го правят, когато се чувстват добре, но фактите говорят, че именно лекарствата са отговорни за това подобрение.

Астмата е хронично състояние, подобно на високото кръвно налягане и на диабета и човек не спира приема си на инсулин само защото диабетът му е добре контролиран.

И въпреки това най-тежките случаи в спешните отделения в болниците са на хора, които са преустановили да вземат медикаментите си против астма.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *