Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шофиране при диабет – обърнете внимание на следните важни неща!

Най-лесният начин да си починете от забързаното ежедневие е, като отидете на кратка екскурзия с автомобил. Ще трябва обаче да се предпазите от някои опасности, особено ако страдате от диабет – например внимавайте с вредната храна по бензиностанциите и стреса от шофирането. Вземете предвид нашите съвети, за да пристигнете невредими, концентрирани и бодри.

Заредете с храна поставките за напитки. Преди да тръгнете на път, напълнете пластмасова чаша с нарязани моркови и други зеленчуци или чипс от пълнозърнест хляб. В друга сипете малко нискокалоричен сос или хумус. Поставете двете чаши в поставката до вас – така лесно ще се насладите на полезна лека закуска, докато

диабет
Шофиране при диабет

пътувате.

За по-дълги пътувания си купете голяма хладилна чанта. Ако я напълните със здравословни продукти, ще си спестите хиляди калории и стотици грамове мазнини, да не споменаваме парите. Идеални за целта са 10-литровите, които се вместват идеално в багажника. Напълнете чантата с бутилирана вода, нарязани моркови, парчета червени чушки, плодове, нискомаслено сирене и кутийки с нискомаслени сосове, кисело мляко или хумус. Покрийте с плътен пласт лед. Отгоре сложете пълнозърнести соленки в запечатващи се пликчета.

Въоръжете се със сандвичи. Хладилната чанта може да ви спаси от посягането към вредната храна в супермаркета и заведенията за бързо хранене. Преди да тръгнете, завийте в тънки питки пуешко месо и сушени домати с малко горчица или направете сандвич от пълнозърнеста тортила с пилешки гърди на скара, листенца спанак и червен лук, покрити с апетитна салца и нискокалорична заквасена сметана.

Вземете си аудиокнига. Четенето е идеален начин да се разнообразите по време на дълго и досадно пътуване, но на много любители на книгата на пътническата седалка им прилошава, а четенето изобщо не е приложимо в случая на водача, разбира се. Преди да тръгнете на път, си купете няколко аудиокниги. Най-често те се предлагат в интернет. Слушайте ги на аудиосистемата в автомобила и няма да усетите кога сте пристигнали до желаното място.

Не позволявайте на ниската кръвна захар да застраши живота ви на магистралата. Ниската кръвна захар по време на шофиране може да постави в опасност вас и останалите участници в движението. Ако някога усетите симптомите й (като замаяност, потене, треперене и дезориентация), докато сте зад волана, отбийте веднага щом ви се отдаде удобна възможност. Измерете кръвната си захар и ако е ниска, пийнете натурален сок или си вземете сладък десерт или течна захар за диабетици. Изчакайте 15 минути и отново измерете. Можете да продължите да шофирате само след като кръвната ви захар се върне в нормалните граници.

Потърсете съвет от здравни специалисти относно безопасното шофиране. Диабетът може да причини няколко здравословни проблема, които се отразяват на способността ви да шофирате, а именно – замъглено зрение и намалена чувствителност на стъпалата, които могат да ви затруднят при боравенето с педалите за газта и спирачката. Не забравяйте да посещавате очния си лекар поне веднъж годишно и да правите редовен профилактичен преглед на стъпалата си. Ако смятате, че затрудненията със зрението и липсата на чувствителност в ходилата вече пречат на способността ви да шофирате, рехабилитатор може да ви помогне да се научите да овладеете тези проблеми. Говорете с лекаря си, за да ви насочи към специалисти, които могат да ви консултират.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *