ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Успешни методи за борба с алкохолизма

Алкохолизмът може да бъде преборен
Алкохолизмът може да бъде преборен

Алкохолизмът се счита за хронично заболяване, което прави лечението с рецепти от природата подходящо. Природна медицина взима под внимание, че хранителни дефицити на всеки човек може да засягат поведението му и има за цел да ги нормализира. Научни изследвания от последните години идентифицират генетична наследственост на алкохолизма, защото той е свързан с психолигическите проблеми. Пристрастяването към алкохола е постепенен процес, който се причинява от промени на нивата на някои химикали в мозъка – допамин и гама-аминомаслена киселина. Много са факторите, които могат да причинят проблема – от небалансирани нива на кръвната захар до дефицит на хранителни вещества в организма. Алкохолизмът се отразява на сърцето, черния дроб, нервите, храносмилателната система и панкреаса, ако не се лекува може да се свърши със смърт.

След като алкохолизмът се свързва с храненето става ясно, че той може да бъде повлиян от природни средства. Видовете лечения са много, но повечето хора реагират добре на лечение, свързано с промяна на начина на живот.

  1. Витамин В12

Витамините B-комплекс  са важни за регулиране на функциите на черния дроб. Те възстановяват нормалната функция на черния дроб и спомагат за намаляване на нуждата от алкохол.

  1. Витамин С

Цялото тяло, но най-вече мозъка, се нуждае от високи дози витамин C. Това хранително вещество спомага дейността на опиатните рецептори в мозъка, което рефлектира на намаляването на интереса към наркотиците и алкохола.

  1. Аминокиселини

Аминокиселините и по-специално L-глутаминът, са отговорни за регулирането на редица процеси в организма. L-глутаминът помага за стабилизиране на настроението, което може да прекъсне цикъла на пристрастяване.

  1. Акупунктура

Акупунктурата е древен метод от китайската медицина. Чрез натиск на специфични точки, тя облекчава болката и безпокойството и стимулира центровете на здравето. Благодарение на тези си способности, тази форма на лечение ефективно повлиява алкохолизма.

  1. Ябълки

Зависимите от алкохола трябва да ядат много ябълки. Това ще помогне за контролиране на жаждата и ще помогне за премахването на токсините от тялото.

  1. Екстракт от Кудзу корен

Установено е, че екстрактът, получен от корените на разстението Кудзо, има способността да потиска желанието за алкохол. Освен това помага детоксикацията на черния дроб.

  1. Бял трън

Белият трън е друга билка, която може да поддържа и да лекува повредения черния дроб и по този начин да помогне за детоксикация на организма. Белият трън дори лекува белези, както и необратими и трайни увреждания на черния дроб.

  1. Упражнения

Спортът е важен за хората, които искат да преборят алкохолизма. Той освобождава стреса, увеличава ендoрфините в организма, а те от своя страна  намаляват стреса и зависимостта.

Балансираният  начин на живот ще възстанови организма след пораженията, нанесени от алкохола. Приемането на хранителни добавки ще помогне за намаляване желанието за употреба на алкохол. Следването на стриктна програма ще помогне на вас или на любим човек да се преборите със зависимостта и да възвърнете контрола над живота и здравето си.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.