ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тези 3 златни правила гарантирано премахват запека!

Начинът на хранене и съвременният стил на живот са в основата на това обичайно неразположение. По-често то се среща при жените.

Нормалната честота на ходенето по голяма нужда варира от три пъти дневно до един път на два дни. За запек става дума, когато това се случва по- малко от три пъти седмично.

Запекът рядко е свързан с друго, по-сериозно заболяване или с проблем на храносмилателната система. Въпреки това, когато се появи внезапно или е съчетан с други симптоми, трябва да се потърси мнението на

запек
Излекувайте запека

лекар.

Кои са трите златни правила?

1. Пийте достатъчно вода

Недостигът на вода води до втвърдяване на изпражненията и е основна причина за запека. Пийте още от сутринта, на малки дози и през целия ден. Най-малко литър и половина е препоръчителното количество.

2. Движете се

Физическата активност е полезна за здравето. Ходете пеша поне половин час дневно, по възможност веднага след хранене. Важно е да крачите сравнително бързо.

3. Консумирайте фибри

Те се съдържат в плодовете и зеленчуците, но най-вече в пълнозърнестите храни. Наблегнете на ананаса, сушените сливи, праза, зеления фасул. Редувайте многозърнестия хляб с пълнозърнест, понякога добавяйте малко трици към киселото мляко.

Храни за избягване:

– Продуктите, богати на амидон – ориз, картофи, макарони.

– Прекалено сладките бонбони, бисквити, подсладени напитки.

– Храните, които абсорбират много вода – банани, моркови, дюли, ориз.

Топлината усложнява венозната недостатъчност

Като разширява вените, топлината забавя връщането на венозната кръв към сърцето – вместо да се качва от краката нагоре, кръвта се задържа в долната им част. Ето защо през лятото обливайте със студен душ краката си и използвайте охлаждащ спрей и други охлаждащи гелове, които осигуряват незабавно облекчение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *