Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са много важни причини да ядете продукти, съдържащи селен!

Веществото, което може да намали честотата на рак на бъбреците с 40% и смъртността от рак с 50%, е селенът.

Редкият минерал селен е в нашето тяло от раждането ни и заема много важна част от работата на всички органи и системи. Храносмилателните ензими, хормоните и дори повече от двеста необходими вещества, произвеждани от тялото ни, съдържат селен и не могат да работят правилно без негово участие. Лекарите смятат, че недостигът на селен е вредно за здравето и, за да избегнете това, вие трябва да получавате всеки ден от 80 до 100 мкг от този минерал от храната. Препоръчителната доза зависи от възрастта и състоянието на тялото: най-вече селенът е необходим за юноши, възрастни и бъдещи майки.

селен храни
Хапвайте повече храни, богати на селен

Факти:

Селенът повишава естествената резистентност на организма: предпазва от вируси и бактерии и вредното въздействие на тежки метали.

Ако селскостопанска политика не се промени, след десет години повече от 80% от населението ни ще страда от недостиг на селен.

Селенът присъства във всички тъкани и телесни течности, като по този начин ни предпазва от всеки тип рак, включително рак на кръвта.

Недостигът на селен води до дефицит на ензима глутатион. Това вещество защитава тялото срещу развитието на псориазис, колит, катаракта, исхемия, атеросклероза и други сериозни заболявания.

Селенът е от жизненоважно значение за хората, страдащи от аритмия. Той предпазва от внезапно спиране на сърдечната дейност и неутрализират вредните ефекти на тежки метали върху сърдечния мускул.

От селена зависи способността на организма да произвежда интерферон – важна субстанция, която се бори с инфекциозни и вирусни заплахи. Хората, страдащи от недостиг на селен, имат два пъти по-дълъг и болезнен сезон на настинките и е три пъти по-вероятно да се разболеят от грип.

Селенът предпазва щитовидната ни жлеза и предотвратява развитието на хипотироидизъм. Хормоните на щитовидната жлеза Т4 се активират чрез специален ензим и производството на този ензим зависи от селена.

Модерната химиотерапия за лечение на пациенти с ракови заболявания се извършва с платина. Селенът неутрализира вредните ефекти от платината и толерантността към химиотерапията се подобрява.

Доказана е пряка връзка между недостига на селен и развитието на астма. Това заболяване е с алергичен характер и произтича от неспособността на организма да се противопостави на външни дразнители. A селенът подобрява тази способност.

Как да получим достатъчно селен? Яжте всеки ден от тези храни:

Пресни домати и чесън;

Месо и рибата;

Пилешки и пъдпъдъчи яйца;

Каменна и морска сол.

Можете също така да приемате специални добавки от витамини и минерали, съдържащи селен.

селен
Селен – за здрав имунитет

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *