Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тази диета ще предотврати деменцията

Според Алцхаймер обществото в Обединеното кралство, деменцията засяга около 850,000 души. Прогнозите са до 2021 година тази цифра да нарасне до един милион и до два милиона през 2051 година, съобщава express.co.uk.

Нови изследвания показват, че включването на няколко храни в диетата ще намалят риска от развитието на

Спазването на диета може да предотврати развитието на деменция
Спазването на диета може да предотврати развитието на деменция

деменция. Една от храните са всички цитрусови плодове. Оказва се, че те са безценни за здравето ни. Портокалите, грейпфрутите и мандарините са най-богатия източник на флаванони. Смята се, че химикалите във флавоноидите защитават областите на мозъка, свързани с възприятията и разпознаването – това предпазва от тези симптоми не деменцията.

Научният сътрудник в „Център за глобално психично здраве“, Матю Прима, казва:
„Антиоксидантите работят чрез ограничаване на окислителното увреждане, което е в основата на развитието на деменция.“ Освен порция от цитрусови плодове е добре да включите и някаква мазна риба в менюто си.  Изследванията показват, че хората, които редовно консумират всякаква риба – мазна или бяла – са склонни да имат по-развити мозъци. Това се дължи на високото съдържание на Омега-3 мастни киселини, за които се смята, че намалява почти наполовина риска от развитие на дегенеративна деменция.

Професор Марта Клеър Морис, разработила „мозъчната диета“ в университета „Ръш“ в Чикаго, казва: „Мазните риби, особено сьомгата и херингата са добри, защото те имат високо съдържание на Омега-3.“ Д-р Лора Фипс добави: „Спазването на здравословна и балансирана диета е едно от нещата, хората могат да направят, за да опазят мозъка си здрав с напредване на годините.“ Средиземноморката диета, с нейното изобилие на плодове и зеленчуци, ниските нива на захар и наситени мазнини, умереното количество месо и риба, е пример за здравословното хранене. Тя ще намали риска от развитие на деменция, но има и други ползи за здравето.

Чаят е другият продукт, който е добре да добавите в ежедневието си. Учените твърдят, че консумацията на две или три чаши черен чай дневно, намалява риска от появата на ранни признаци на деменция. Това се дължи на полифенолните съединения, за които се смята, че предотвратяват окисляването на мозъчните клетки и потискат натрупването на плаки в мозъка, причини за появата на деменция.  Пиенето на две до три чаши дневно намалява риска от развитие на заболяването с около  55 %, а консумацията на шест до десет чаши на ден – с цели 63 %.

За подобряване на състоянието при деменция се препоръчва приемът на хранителната добавка НЕВРОХЕЛТ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.