Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако това се появи върху вашия нокът, идете на лекар ВЕДНАГА!

Не пренебрегвайте промените, които наблюдавате по тялото си. Те може и да не съвсем безобидни

nokyt rak Дерматолозите ни напомнят, че всяко лято е много важно за нас да прилагаме слънцезащитни продукти за предпазване на нашата кожа и да реагираме, ако забележим каквато и да е промяна върху кожата си. Ако не сме достатъчно внимателни, ако прекаляваме със слънцето, можем да се разболеем от рак на кожата. Да, това е така. Но кой от вас е чувал за рак на ноктите?

За съжаление, рак на ноктите наистина съществува. Въпреки че този вид рак е доста рядък, това не означава, че трябва да подминем информацията за него с лека ръка. Всички тумори, които атакуват кожата също така могат да се появят на ноктите и върху пръстите.

В действителност, туморът не се развива върху ноктите, а в тъканта под ноктите. Този тип тумор обикновено се появява като светлокафява линия върху нокътната плочка, и след това бавно се разширява, като линията става все по-широка и по-тъмна.

За щастие, не всяко странно „нещо“, което се появява върху ноктите, е признак на тумор. В повечето случаи различните петна се появяват, причинени от липсата на определени витамини или минерали в организма, а понякога и като следствие от механични повреди, удари, и други подобни.

Някои промени на ноктите, като цвят или текстура, могат да бъдат причинени от отравяне с тежки метали, липса на кислород в кръвта, проблеми с бъбреците или други сериозни заболявания.

Ако забележите каквато и да е промяна на ноктите, вие трябва незабавно потърсете лекар. Няма значение какъв е проблемът – колкото по-скоро потърсите помощ, толкова по-големи са шансовете да победите новопоявилото се заболяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *