Как да се отървете от главоболието? Нужна ви е само една кърпа!

С една хавлиена кърпа, съвсем малко свободно време и много желание лесно може да се отървете от главоболието

масаж кърпа Масаж на главата – това е най-добрия начин за подобряване притока на кръв към проблемната област. С масаж на главата се постига облекчаване на стреса, намаляване на болката и подобряване на настроението. Ние ви предлагаме техника, която ще ви помогне по-добре от таблетките – масаж на скалпа с помощта на хавлиена кърпа, която предварително сте усукали. Добре известен е един прост факт: в нервната тъкан на мозъка са открити рецептори, които са чувствителни на болка. Ако имате силно главоболие, това означава, че е налице дискомфорт в черепа, нервите, кръвоносните съдове, мускулите на шията, очите, в подкожната тъкан. Разширяване или стесняване на кръвоносните съдове на главата, промяна на вътречерепното налягане – това са основните причини за настъпване на главоболието. Масажът с кърпа е ефективен начин да се повлияе на кръвообращението в областта на главата и шията. Той помага за облекчаване на болка и дискомфорта. Освен това – масажът е нещо много, много приятно…

Как да си направим терапевтичен масаж на главата с кърпа?

1. Изберете подходящия кърпата – не прекалено дебела и не особено голяма. Сгънете я на две и я усучете във вид на спирала.

2. Може да започнете масажа от върха на главата, като слизате постепенно надолу.

3. Преместете кърпата върху шията, главата и раменете. Направете това ритмично, като движите усуканата кърпа достатъчно интензивно.

4. Направете процедурата от 3 до 5 минути – това стимулиране ще бъде достатъчно за облекчаване на лека болка. Ако болката продължава, починете 10 минути и направете повторение на масажа.

Релаксиращият масаж на главата с хавлиена кърпа помага за премахване на спазмите, които много често са причина за главоболието. Ако съчетаете тази терапия с един чай от мента, то удоволствието ще бъде двойно.

Оценете статията
Оценка 2.2 от 12 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.