Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво се случва, когато ядете зрели банани?

Всеки обича банани – те са вкусни, питателни и пълни с калий

banan Чудили ли сте се колко точно трябва да бъде узрял банана, за е полезен за здравето? Задавали ли сте си въпроса в кой банан има повече калории – в узрелия или неузрелия? A дали узрелият банан не е по-добър за храносмилането?

Забравете всички тези въпроси. Ето какви са резултатите от едно изследване, проведено преди време в Япония.

Напълно узрелите банани, онези с кафеникавите точици, произвеждат вещество, наречено ТНФ (тумор некрозис фактор), което има способността да се бори срещу клетки, които се държат ненормално. Раковите клетки са точно от този вид.

Всички знаем, че когато банана узрява, той се покрива с малки, кафяви точки. Разбира се, говорим за точки, а не за големи, кафеникави петна. Колкото повече точки има банана, толкова е по-полезен за здравето.

Когато усетите, че се разболявате, хапнете един-два банана, които са покрити с кафеникави точки. Полезното вещество ТНФ ще се погрижи да потуши всички възпалителни процеси в тялото ви. И още нещо – ако започвате деня си с един добре узрял банан няма да имате нужда от кафе. Това трябва да имат предвид хората, които се борят с високото кръвно налягане.

Освен това, на този етап от узряването, бананите са полезни за храносмилането, тъй като захарта в бананите се абсорбира по-лесно, за разлика от по-малко зрелите банани, които затрудняват работата на стомаха, защото нишестето, което съдържат, все още не се е превърнало в захар.

И още – колкото по-зрял е банана, толкова повече противоракови качества има.

Хората, които искат да отслабнат, трябва да включват поне един ден, през който да хапват само банани. 4 банана ще направят денят ви много хубав и спокоен, отколкото пакетче солети, и други уж диетични „храни“.

Дамска магнитна гривна – нормализира кръвното налягане, успокоява болките

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Какво се случва, когато ядете зрели банани?

  1. Тианде каза:

    Това за противораковите клетки не го знаех, но когато банана е добре узрял съдържа повече въглехидрати и е подходящ да се яде по време на тренировка и физическа активност.
    А зеленият банан е богат на протеини и е подходящ за възстановяване след тренировка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *