Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Подобрете храносмилането с две лесни упражнения на йогите

Опитайте тези две бързи упражнения срещу подут корем

seated-forward-bend Преди да започнете да правите каквито и да е упражнения, имайте предвид, че за доброто храносмилане и срещу подут корем няма нищо по добро от това просто да легнете на земята по гръб и да дишате дълбоко няколко пъти. Това ще отпусне мускулите ви и ще ви подготви за следващите две упражнения.

Тези упражнения може да се правят и малко след хранене, може и доста след хранене, може и да се комбинират с други асани.

Подуването на корема е част от живота, дори и на активните хора, както и на онези, които поддържат някаква здравословна диета. Ключът към намаляване подуването на корема е да се правят тези упражнения ежедневно.

Упражнение първо

Изпълнението на тази асана от системата йога балансира функцията на стомашно-чревния тракт и помага при подут корем.

Седнете на пода и изпънете напред краката. Докато вдишвате, вдигнете нагоре двете ръце. Издишайте и леко прегънете торса към краката, като държите гръбначния стълб изправен.

Следващият етап от упражнението изисква да хванете палците на краката с палеца и показалеца на ръцете. При издишване огънете тялото напред така, че челото да докосне коленете, а лактите – пода. Задръжте в тази позиция 10-20 секунди. Върнете се в изходно положение.

Cat Pose-300 Cow Yoga Pose-300

Упражнение второ

Застанете на четири крака, вдишайте, и наведете глава към тялото, като в същото време извивате гръб като котка. При издишването вдигнете глава и изправяйте гръб. Това упражнение е известно и като „Котешки гръб“.

За по-добри резултати редувайте двете упражнения, а може да правите едното един ден, а другото – на следващия ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *