ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Първа помощ при астматичен и алергичен пристъп – какво трябва да знаете?

Изберете най-подходящия лекар. Използвайте правилните медикаменти. Пречистете дома си от алергените. Подобрете хранителния си режим. Спрете се на доказано най-ефективните хранителни добавки. Научете се да релаксирате. Всичко това са съвети за разумно и интелигентно справяне с алергиите и астмата.

Съществува обаче и друг аспект на споменатите заболявания – справянето с евентуален пристъп. В такъв момент всички дългосрочни решения на проблема избледняват и единственото нещо в съзнанието ви е въпросът „Какво да направя сега, за да се справя?“.

Един ключов и основен аспект на механизма за справяне с проблема е да правите всичко възможно винаги

астматичен пристъп
Редовно приемайте лекарствата си

да приемате лекарствата си. Най-доброто решение е да носите винаги със себе си подходящите медикаменти за спешни случаи и при появата на пристъп да разполагате с необходимото, за да се справите. Това се отнася за всички видове алергии и астма, независимо от формата или причината за появата им.

И все пак, ако случайно сте забравили лекарството си вкъщи, трябва да знаете как да се справите с проблема. Именно при тези обстоятелства знанията ви как да действате са от жизненоважно значение.

1. Ако реакцията е силна и не разполагате с нужното животоспасяващо лекарство, веднага идете в болница. Не се чувствайте виновни или засрамени, че сте прекалено загрижени за здравето си. Силният астматичен пристъп е нещо сериозно.

2. Винаги е от полза да запазите самообладание – по този начин не само помагате на околните, но и смекчавате ефекта от пристъпа. И най-важното – успявате да се концентрирате върху значимите неща в момента, а не оставяте паниката да ви завладее.

3. При възможност незабавно се отдалечете от алергена или фактора, провокиращ астмата ви. В противен случай само ще влошите пристъпа.

Ако имате късмет, никога няма да ви се наложи да се възползвате от придобитите познания, но при необходимост ще сте благодарни, че разполагате с информация. Винаги информирайте лекаря си какви медикаменти приемате, независимо дали са по предписание или без рецепта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *