Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези рецепти за лечение на стави ще върнат усмивката ви!

Болката в ставите е една от най-неприятните и изнурителни.

Възпалението на ставите се среща най-вече сред възрастните хора, но през последните години такива заболявания се наблюдават все по-често и при младите.

Хората, страдащи от заболявания на ставите, трябва да опитат  тези полезни рецепти от народната медицина, които ще облекчат много болките им.

Червена боровинка
Червена боровинка

Листа от червена боровинка

Вземете 2 чаени лъжици сушени листа от червени боровинки и ги сложете да къкрят за 10 минути в чаша (250 мл) вода. Оставя се да изстине, прецежда се и се пие 4 пъти по 50 мл през деня. На другата сутрин направете пак и така докато облекчите състоянието си. Тази отвара помага при артрит, ревматизъм, отоци в ставите и подагра.

Солена вана

Това е може би най-лесният и най-достъпен начин за облекчаване на болки в ставите. Горещите солени вани се използват от дълго време за успешно лечение на артрит.

Напълнете ваната с гореща вода и разтворете в нея чаша (250 мл) английска сол (кристализиран магнезиев сулфат). Стойте във ваната 20-30 минути. През това време тялото ви ще има време за почивка, а  интензитета на болката в ставите значително ще намалее.

Приготвяне на лечебен мехлем

Вземете яйчен жълтък, 1 чаена лъжичка терпентин и 1 супена лъжица от естествен ябълков оцет. Всички съставки трябва да се смесят много добре с бъркане, а след това се трият в засегнатата зона.

За лечение на артроза има и друг подходящ мехлем. За подготовката му трябва плодове от хвойна, листа от коприва и краве масло. Вземете една част (например чаена лъжица) от плодовете на хвойната и същото количество от листата от коприва, добре ги счукайте в хаванче и ги смесете с 2 чаени лъжици масло. Полученият мехлем се втрива в засегнатата става по няколко пъти на ден в продължение на един месец. Мехлемът трябва да се съхранява в хладилник, за предпочитане в стъклен съд.

Компрес със зеле

Отделете няколко листа от зелето и ги сложете на дъската. Начукайте ги с дървено хаванче, за да пуснат сок и ги наложете на болната става.

Тази процедура се препоръчва да се прави вечерта и превържете с меки парчета от стар бял чаршаф за през нощта.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *