ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечебен масаж на ходилата

Ще се почувствате като преродени

Източната медицина препоръчва горещо да се прилагат ежедневно масажи на стъпалата, тъй като те са огледалото на целия организъм.

Йогите дори твърдят, че краката са разпределителното табло на всеки човек. Вероятно не знаете, че по краката ни, са разположени 72 хиляди нервни окончания. Колкото и да не ви се вярва, ако разтриете няколко пъти стъпалата си, ще се убедите сами в ефикасността на този масаж.

Преди да прибегнете към него обаче има предварителна подготовка. Пригответе си вана от 3 литра топла вода и 1 гр. сода бикарбонат. Можете да увеличите количеството, спазвайки пропорцията. Киснете краката си в продължение на 15 минути, след което се излегнете по гръб, затворете очи и релаксирайте в продължение на няколко минути.

Ще се почувствате като преродени
Ще се почувствате като преродени

Вече сте готови да преминете към същинската част на лечебния масаж. Настанете се удобно, вземете ходилото с две ръце и го разтрийте по цялата му дължина. Този масащ ще засили кръвообращението ви и ще загрее ходилата.
Сега поставете едната си ръка под петата като я обгърнете цялата, а с другата сгъвайте и отпускайте стъпалото.

Повторете разтриването на стъпалото по дължина, след което масажирайте областта около глезените. След края на масажа ще се почувствате заредени с енергия.
Ако страдате от запек например, седнете удобно на стол и с краката търкаляйте парче дърво или кочан царевица по пода. Повтаряйте упражнението всеки ден в продължение на няколко минути, пише recepty.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *