ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Всеки допуска тази грешка! Това е ПРАВИЛНИЯТ НАЧИН, чрез кой се размразява месо!

Как се размразява пилешко месо? Има ли правилен начин? И кой е този правилен начин?

пилешко месо Пилешкото, или което и да е друго замразено месо, трябва да се размрази така, че да е полезно за здравето.

Най-добре и най-здравословно е да се готви пилешко месо, когато е прясно. Но ако не може да имате винаги прясно месо под ръка трябва да знаете как да го размразявате по начин най-добър за здравето.

Пилешко месо замръзва бързо, но изисква по-дълго време за размразяване.

В случай, че трябва да се подготви месото бързо, никога не го размразете в гореща вода, а вместо това използвайте микровълнова фурна.

Ако имате малко повече време, размразявайте замразено месо в обикновен хладилник. Но не забравяйте, че това трябва да стане за не повече от 24 часа.

Третият начин е да го размразите в студена вода, като водата, в която се размразява пилето, или което и да е друго месо, трябва да се сменя на всеки 30 минути.

Размразяването при стайна температура или в топла вода е забранено, защото месото ще загуби своето качество. По този начин има риск да бъдете заразени с вредни бактерии, които растат при по-високи температури, особено през лятото.

И когато решите да замразите месо, замразявайте малки порции, защото веднъж размразено месото никога не трябва да се замразява отново.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *