ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Откритие! Влагалището на жената има вградена защита от СПИН

Поддържането на правилна хигиена на влагалището е от голямо значение за здравето на жената

влагалище Определен вид вагинални бактерии в цервикалната слуз на някои жени са способни да играят ролята на вградена защита от СПИН, според Science Alert. Това обяснява защо някои жени имат по-нисък риск от заразяване и предаване на полово предавани болести.

Известно е: слузта е вид облицовка на различни повърхности в нашето тяло – белите дробове, стомашно-чревния тракт и женската репродуктивна система. Тя е на тези места, на които инфекциите често се проявяват и има повишена активност на бактериите. Всеки ден, колкото и невероятно да звучи, нашето тяло отделя повече от шест литра слуз. Това е първата линия на защита срещу чужди агенти.

Но функцията на цервикалната слуз като бариера се проявява в различна степен при различните жените. Тя може да действа по различен начин, дори и при една и съща жена, в зависимост от времето, както и от хигиената, която спазва. От всичко това зависи разпространението на бактериите в тялото. За целта на откритието учените са взели проби от цервикалната слуз на 31 жени. След това тази слуз била обработена с частици СПИН. Наблюдението позволило да се разграничат двете популации на микроорганизмите в слузта. И една от тях се оказала важна за запазването на вирусните частици в първия слой на телесната течност.

Резултатът от изследванията е, че бактериите Lactobacillus crispatus добре изолират вируса на СПИН. Такова действие нямат обаче бактериите Lactobacillus iners и други организми, включително Gardnerella vaginalis. Те не могат ефективно да спрат вируса на СПИН. По принцип, не е тайна, че видът Lactobacillus е свързан със здравето на жените. Сега учените трябва да разберат как правилно да се промени микрофлората на влагалището, за да може наистина да действа като надеждна защита срещу СПИН и полово предавани болести.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *