Читател на lekuva.net: Прочиствам отделителната система с отвара от бреза

Ето един изпитан начин за прочистване на отделителната система, който сподели с нас читател на lekuva.net. Възползвайте се и вие

Сокът от дървото бреза е сред най-богатите природни дарове на полезни вещества, минерали, витамини, мед, желязо, цинк, натрий, фосфор, калий, магнезий, калций и други органични киселини.

Трябва да  обръщаме  внимание на отделителната си система и  да прочистваме бъбреците си, пикочните пътища, а и да помогнем на черния си дроб да се справи с натрупаните токсични вещества.

За да се справим с тази нелека задача на помощ ни идва сокът от брезата.

Доказано е, че сокът от брезата е средство, благодарение на което черният ни дроб успява да елиминира токсините, наситените мастни натрупвания, триглицериди, пестициди, консерванти, химически оцветители, съобщава Puls.bg.

Наред с това, брезовият сок пречиства бъбреците и разрушава камъните в тях.

breza
Сок или отвара от бреза за прочистване на отделителната система

Много полезен е при язва на стомаха, при вирусни и грипни заболявания, при ставни и костни оплаквания като артрит, ревматизъм, радикулит.

Освен като медицинско средство с доказани ползи за здравето на човешкия организъм, сокът от бреза намира широко приложение и в козметиката.

Маски с брезов сок правят косата ви жива, бляскава и свежа. А ако нанесете върху кожата на лицето си, сокът ще я направи сияеща.

Читател на  lekuva.net  споделя как да си набавите  сок от бреза сами.

В кората на брезовото дърво се прави разрез с дълбочина около 3 см. Сами ще видите как почти веднага след това от дървото започва да изтича сок, който трябва да събирате в подходящ съд, допрян плътно до брезата.

След като съберете нужното ви количество сок от бреза, е важно да знаете, че трябва да „запушите“ разреза в дървото със смола или восък, за да може дървото да възстанови целостта си.

Нужно е да знаете още, че така събран сокът от брезите е с малка трайност. Обезателно трябва да го съхранявате в хладилник, и то не повече от 3 дена.

Ако установите, че няма да можете да използвате сокът, който сте събрали, просто го замразете. Така, когато вие необходим, просто ще трябва да го оставите на стайна температура да се размрази.

Не всеки може да намери бреза, от която сам да си събере полезен сок.

Вторият вариант, който е много по-лесен и предложен от читателя на lekuva.net е отвара от кора и листа на бреза, които можете да купите от дрогериите и билковите аптеки.

Необходимо е 2 с. л. кора и листа да  залеете с 500 мл вряла вода. Оставете ги да киснат 1 час.

Прецедете и  пийте по 1 чаша за вино преди лягане. Отварата действа през нощта.

Тя помага да изчистите натрупаните дребни песъчинки и други отлагания в бъбреците, както и да бъдат разбити по-малките и не толкова плътни камъни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *