Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ретинолът се завръща! Научете повече!

През 90-те години ретинолът е „звездата“ на козметиката антиейдж. След него в светлината на прожекторите попадат хиалуроновата киселина, антиоксидантите и пептидите. Днес ретинолът се завръща с нови обещания!

retinol
Ретинол за кожата

За специалистите ретинолът (ретиноичната киселина или витамин А) е активно вещество, поправящо микроскопичните насичания на дермата, които са в основата на бръчките. В същото време той се бори с фотостареенето като резултат от въздействието на ултравиолетовите лъчи.

На повърхността и в дълбочина

Ретинолът има ефект на ексфолиант, който изглажда кожата. Освен това стимулира процеса на клетъчно обновление, който с възрастта се забавя и води до удебеляване на епидермиса. Ретинолът играе и антиоксидантна роля, която се изразява в укрепване на имунната защита на кожата.

В дълбочина той стимулира производството на колаген и еластан, увеличава количеството на хиалуроновата киселина и ограничава разрушаването на съществуващия колаген. Това го прави отлично средство срещу бръчки и за хомогенен тен без петна.

Ретинолът е по-ефикасен срещу вредите от ултравиолетовите лъчи, отколкото срещу нормалното стареене на кожата. Затова се препоръчва на жени над 40-годишна възраст, които често се излагат на слънце.

И за чувствителна кожа

В началото на употребата му ретинолът е използван в концентрация от 0,3%, която го прави трудно поносим за чувствителната кожа. Новите формули и комбинации с други активни съставки му позволяват да бъде сред оръжията антиейдж и на дамите с капризен епидермис.

Съвети за употреба

При неправилно съхраняване ретинолът може да загуби своите възстановяващи свойства. Пазете продукта от преки слънчеви лъчи и влага. Винаги затваряйте плътно капачката.

Използвайте продукти с ретинол разумно – започнете с малки количества и постепенно увеличавайте дозата.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *