ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 начина да се излекуваме без лекарства

Има най-различни техники на лечение без лекарства. Те облекчават напрежението и помагат при някои здравословни проблеми.

Ето 3 техники за лечение без лекарства:

1. Аурикулотерапия

Това е вид рефлексотерапия, при който се обработва ушната раковина и така рефлекторно се повлияват функциите на различните органи и системи в човешкото тяло. Върху ушната мида са разположени около 200 биологично активни точки. От направените медицински изследвания е установено, че аурикулотерапията облекчава в 75% от случаите, като въздействието й е по-силно от това на морфина например.

su djok2. Акупунктура

При тази техника с игли се стимулират различни точки от човешкия организъм. Игличките не причиняват болка. Може да се усети евентуално леко загряване. Акупунктурата има доказан благотворен ефект при акне, алергии, безсъние, болка в ставите, ревматизъм и други костни заболявания, неврози и т.н. Може би не е случайно, че всяка година 15 милиона души в света се подлагат на този древен метод на лечение.

3. Су-джок

Су-джок е подвид на акупунктурата, но при тази техника се набляга на работата с ръцете и ходилата. Неслучайно техниката се нарича су-джок (от корейските „су“ – „ръка“ и „джок“ – „крак“). Техниката е подходяща и за деца, и за възрастни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *