Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яжте сушени фурми за здраве и дълъг живот

Преди да достигнат до нас, сушените фурми били любима храна на древните египтяни. Днес сушени фурми се продават навсякъде, а те даряват здраве и дълъг живот

Сушените фурми са богати на калций, калий, фосфор, магнезий, натрий, желязо, мед, селен, цинк, манган, сяра. Въглехидрати и фруктоза, витамини от цялата група на В и витамин С.

Фурмите са плодове на финиковата палма. Затова наричат тяхната фруктоза финикова.

Финиковата им фруктоза е изключително полезна за организма, защото не е рафинирана.

formi
Яжте ежедневно полезните сушени фурми

Има хора, които обичат да сложат 2 фурми в своя чай вместо мед или захар и твърдят, че той става сладък от фруктозата.

Можете да накиснете фурми в чаша с вряла вода. После изпийте водата и изяжте плодовете.

По същия начин можете да накиснете фурми в прясно мляко или да ги добавите към вашата здравословна закуска от мюсли.

В арабските страни приготвят специална паста от фурми, която използват в тяхната кухня, но ние можем да използваме у нас единствено сушените фурми.

Преди да ядете фурми, трябва да ги измиете задължително, защото по тяхната лепкава повърхност полепват множество бактерии и други нечистотии.

За какво са полезни сушените фурми?

furmi-chai
Чай с накиснати фурми

1. Дават енергия на организма

По принцип сушените фурми са доста сладки и не могат да се ядат дневно в големи количества. Но и 5-6 дневно да ядете, обаче редовно, вие ще имате сила и енергия. Това е важно в ранна пролет, която човек страда от пролетна умора.

Ако се занимавате със спорт, работите тежка физическа работа, трябва да ядете сушени фурми, защото те подсилват мускулите, предпазват от мускулна треска и не позволяват на организма да се изтощава.

2. Полезни са за бременни и родилки

Жените, които са бременни, наскоро родили или кърмачки трябва да ядат фурми, защото те подсилват техния организъм. Набавят минерали и витамини за тялото на майката, които бебето изсмуква.

3. Подсилват имунната система

Когато заредите вашия организъм с всички по-горе цитирани полезни вещества, вие ще подсилите трайно и вашата имунна система. Тя ни предпазва от болести и зарази.

4. Важни за силна кръв

За да имате здрава кръв е важно тя да бъде богата на желязо в определени норми. Когато тези норми не са достигнати, човек заболява от анемия – крайната фаза, или започва да се чувства омаломощен и без апетит.

Фурмите набавят желязо и така кръвта ще бъде нормално здрава.

5. При мускулна дистрофия

Ако страдате от мускулна дистрофия или имате други проблеми с мускулите в напреднала фаза, направете отвара от фурми и ориз.

В 1 литър вода сложете 1 ч.ч. ориз да се вари. Когато оризът започне да набъбва, добавете 7 сушени фурми, предварително измити.

Оставете ги заедно да поврат още 10 минути.  Отнемете от огъня и прецедете отварата.

Пийте на гладно по 1 малка чашка за кафе. Отварата трябва да бъде със стайна температура, а не ледена.

Приложете това лечение поне 2 седмици.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *