Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето я истината за опасността от ебола!

Най-лошите сценарии, свързани с вируса ебола, са нереалистични!

ebolaСамо ден след като България беше поредната държава, изпаднала в паника пред опасността заразен с ебола пациент да се намира на територията на страната, световните медии успокояват. Популярност набира твърдението на учени, че най-тежките сценарии, свързани със смъртоносния вирус, са нереалистични.

В рамките на седмицата редица американски изследователски центрове, занимаващи се с превенция и контрол на заразните болести, обявиха, че драстично намалява броят на новозаразените пациенти.

Регистрираните до този момент заболели от коварната зараза в Северна Африка са повече от 14 000 души, като се смяташе, че е налице опасност до средата на месец януари следващата година техният брой да се умножи по десет пъти и да достигне до шокиращите 1,4 млн. болни.

Това обаче няма как да се случи, успокояват американски изследователи. Мерките за контрол и превенция, които са взети на този етап в световен мащаб, са достатъчна гаранция за това, че броят на пациентите, заразили се с ебола, няма как да достигне или още по-малко да надхвърли 1 млн. души.

Според изказване на д-р Том Фрийдман, специалист по заразни болести, пред американския конгрес, цитирано от едно от най-авторитетните онлайн издания за здраве в световен мащаб, най-мрачните прогнози за разпространението на вируса на ебола няма как да се сбъднат. Но болестта е толкова коварна, продължава ученият, че няма как да се дават нови, по-обнадеждаващи предположения, защото все още не е налице явен отпор срещу ебола.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *