ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Откритие: Арония ускорява лечението на рак

Плодовете на аронията усилват неимоверно ефекта от стандартната химиотерапия при традиционно лечение на рак, доказаха учени

Прилагане на екстракт от арония едновременно с химиотерапията ще позволи едновременно намаляване и на дозата на опасните медикаменти и на нежеланите ефекти, при запазване на висока ефективност на стандартното лечение, пише Journal of Clinical Pathologi. Изследвайки рак на панкреаса, учените от Саутхемптън и лондонския Кралски колеж при лабораторни експерименти са установили, че аронията има уникален цитотоксичен ефект. При стандартна химиотерапия добавянето на екстракт от растението е ускорило процеса неимоверно и само след 48 часа е била констатирана гибелта на раковите клетки.

аронияТака към многобройните ползи от аронията се добави още една – дребните черни плодчета ускоряват гибелта на тумора и правят традиционните методи за лечение на рак необичайно ефективни.Ръководителят на екипа проф. Лвалид определя откритието като многообещаващо. Аронията съдържа витамини и много антиоксиданти, а специфичните полифеноли в нейните плодове позволяват по естествен път да се изведат от организма отпадните продукти на клетъчно ново.

Подобен вид вещества съдържат и много други природни продукти като зелен чай, грозде, соя, куркума. Ако резултатите от изследванита на британските учени се потвърдят, в бъдеще се очаква създаване на принципно нови и щадящи пациента методи за лечение. Комбинацията от фитотерапия с традиционните лекарства и методи на онкологията ще позволи да се реши една от най-амбициозните задачи на съвременната медицина – намиране на панацея срещу рак и аронията ще помогне за това.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *