Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечението на екзема, дерматит и други кожни болести започва с правилно хранене!

Ако страдате от обриви и екземи от дълго време, най-вероятно вече знаете от какво се влошава състоянието ви.

Някои сезони в годината увеличават симптомите на екземата и освен това хората с кожни проблеми трябва много да внимават с какво се хранят. Тук ви посочваме храните, които помагат срещу кожни обриви и до голяма степен са категоризирани като безопасни при екзема и дерматит.

1. Банани

Бананите са богати на калий, магнезий и витамин C. Те помагат за възстановяването на кожата и сърбежът намалява в значителна степен, ако включите банани като неизменна част от вашата диета.

2. Кисело мляко

Киселото мляко съдържа форма на живи бактерии. Много проучвания доказаха, че тези бактерии са „добри”, което ги прави изключително полезни за нашето здраве. Освен това те помагат за намаляване на обривите и сърбежите по кожата.

3. Риба и ядки

Храните, богати на омега-3 мастни киселини, правят света по-добър за хората, страдащи от екзема. Това са мазните риби – скумрия, сьомга и тон, както и орехите, семената от коноп и Чиа.

4. Зелен лук

Зеленият лук има свойството да намалява нивата на хистамина в организма, а също така има и противовъзпалителни свойства. Намиращият се в изобилие в него витамин К е от съществено значение за здравата кожа.

5. Естествени, натурални, оригинални храни

Това са храните, които всички ние наричаме здравословни – те не са преработени и нямат генетични модификации. Колкото по-малко преработени храни ядете, толкова по-добре ще се чувства кожата ви. Намаляването на храните с глутен също ще помогне да се намалят симптомите на екзема.

6. Чай от лайка

Лайката има противовъзпалителни свойства и може да успокои кожата. Пиенето на чай от лайка намалява сърбежа, но винаги при първоначално пиене трябва да се убедите, че нямате някакви алергични реакции. Пийте поне по една чаша чай от лайка на ден и освен това можете да правите компрес с отвара от лайка върху местата, на които имате екзема или сърбеж.

7. Картофи

Картофите са богати на фибри, витамин С и калий. Те принадлежат към категорията храни, които са най-добри за хора с екзема. Идеалното съчетание се получава като комбинирате варени картофи с пресен зелен лук.

Като цяло, храните с високо съдържание на хистамин, трябва да се избягват, ако искате да не предизвиквате допълнително  тревожни симптоми на екзема.

 

 

Ако на бебето периодично се появяват обриви на петна…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *