Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Средство за лечение на слънчев удар откриха в човешките зъби

Лечението на топлинен и слънчев удар става все по актуално, след като горещини с 35 – 40°С са нещо обичайно напоследък

Учени от Тайван разработиха принципно ново средство за лечение на слънчев удар, изследвайки човешките зъби. Колкото и да не ни се иска, глобалното затопляне е вече факт – температурните рекорди с 40 и повече градуса горещини траят цели седмици и престанаха да бъдат изключение, дори в страни с умерен, и хладен климат.

Средство за лечение на слънчев удар откриха в човешките зъби
Средство за лечение на слънчев удар откриха в човешките зъби

Наред с познатите мерки за предпазване от слънчев или топлинен удар, пред лекарите стои предизвикателството да намерят ефективно средство за премахване на последиците от тези нерядко смъртоносни състояния. Медицинската статистика сочи, че почти една пета от пациентите, изпаднали в тези тежки състояния, независимо от своевременната помощ, в рамките на една година са изложени на 50 % по-висок риск от инфаркт и инсулт.

Неочакван пробив в лечението на последиците от слънчев и топлинен удар постигнаха

тайвански учени от Медицинския университет на Каошиунг. По време на експериментите с животни, подложени на топлинен шок е установено, че венозното инжектиране на стволови клетки, извлечени от пулпата на човешки млечни зъби, значително намалява риска от исхемичен инсулт. Точно този тип инсулт най-често засяга жертвите на топлинен удар и води до фатален край.

Въвеждане на стволови клетки от детски млечни зъби дава забележителен ефект, като значително снижава възпалителните процеси в главния мозък, намалява негативното влияние на оксидативния стрес и ускорява метаболизма на мозъчните клетки. Според учените, единствената пречка за незабавното пускане в производство на медикамент за лечение на слънчев удар от пулпата на човешки млечни зъби е ограничението на суровината, но вероятно и други стволови клетки ще могат да помогнат в този случай.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *