Оформящото бельо причинява рак!

През последните години набира популярност т.н. оформящо бельо, което визуално прави фигурата по-стройна. Има предлагане както за жени, така и за мъже – но лекарите предупреждават, че редовното му носене може да доведе до тежки заболявания.

belЗа вредата от оформящото бельо вече са се изказали редица специалисти, отбелязват от medikforum.ru. Според тях носенето му причинява различни разстройства на стомашно-чревния тракт, например повишена киселинност, рефлукс, а също и проява на различни кожни инфекции.

Прилепналото и стегнато бельо увеличава вътрешното налягане в тялото. Една от възможните последици от това е неспособността да се задържа урината. Освен това дамите, които редовно носят оформящо бельо, избягват да посещават тоалетната, защото смъкването на подобно бельо е много бавно и трудно.
Хората, които имат симптоми на панически разстройства, изобщо не бива и да си помислят за подобно бельо. Оформящото бельо стимулира мъчителните им състояния, тъй като притиска диафрагмата и не й позволява да осъществи пълноценно вдишване и издишване.

Сред другите опасности от носенето на това бельо е притискането на стомаха и червата. Привърженичките му могат да се сблъскат с проблеми при храносмилането – например храната да не може да се придвижва нормално по пътя си, да се появят болки, подуване, метеоризъм. Продължителното насилие над собствения организъм в крайна сметка може да “отгледа” язва или дори рак.

Ако прекарвате часове наред в подобна “черупка”, периферните нерви на краката ще бъдат притиснати и това може да се изрази в схващане и болки. Оттук лесно се достига до тромби, разширени вени и отоци.
Колкото до гъбичните инфекции – да, възможни са най-вече заради специалния материал на бельото. Той задържа влага и, съчетан с телесната топлина, създава отлична среда за размножаване на гъбички и бактерии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *