Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народни средства за здрави нокти

Здравите, поддържани нокти са мечта на всяка жена. Малко обаче са онези, които наистина успяват да им отделят време. Проблемът не е в това – дали ще имате време да ги изпилите и лакирате (така могат да се прикрият дефекти и несъвършенства).

neilsПроблемът е ноктите да са свидетелство, че имате здрав организъм!

Има много народни средства, които могат да ви помогнат да ги поддържате без особени усилия и разходи, препоръчват от emedea.ru. Най-често това са хранителни продукти, които са под ръка във всяка кухня. Не си мислете, че купеният крем или помада е нещо по-добро от онова, което сами можете да си направите!

* Най-простото: маска от картоф и зеле. Вземаме един голям лист от бяло зеле и един суров картоф. Двете съставки се измиват хубаво и се смилат заедно в блендер. Към смляната маса се добавя една супена лъжица сметана. Получава се маска, която се нанася върху ноктите и крайчетата на пръстите и се държи 20-30 минути. Почиства се с мек тампон и пръстите се измиват с хладка вода.

* По същия начин се полага маска от зехтин. Тя се прави от 5 супени лъжици зехтин, 5-6 капки лмонов сок и 2-3 капки йод. Зехтинът се загрява на водна баня и когато се затопли, към него се прибавят лимоновият сок и йодът. Държим потопени върховете на пръстите си в тази смес 15 минути, след което ги измиваме с топла вода и сапун.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *