Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са 11 ползи за здравето от бананите!

Те са толкова често срещани в ежедневието ни, че сме започнали да ги приемаме за даденост. А трябва да ги хапваме по-често!

Всъщност знаете ли с какво бананите са толкова полезни? Ето:

  1. Съдържат глюкоза, захароза и фруктоза, които осигуряват енергия. Те са идеален избор за хора, страдащи от диабет.
  2. Богати са на фибри, които подобряват храносмилането. Затова, ако имате нередовно изхождане или страдате от запек, вие трябва да ядете всеки ден банани.
  3.  Освен че са богат източник на фибри, бананите могат да се похвалят с високо съдържание на калий, който е от изключителна важност за организма.
  4.  Бананите имат високо съдържание на желязо, което ги прави в състояние да се използват при лечение на анемия.
  5.  Един от начините да намалите депресиятя и да повишите настроението си е да се увеличи отделянето на серотонин – хормонът, който подобряване настроението. Серотонинът се отделя с помощта на триптофан, който се намира в бананите. Следователно, бананите са задължителни за хора в лошо настроение!
  6. Както споменахме по-горе, бананите са богат източник на калий. Затова трябва да ядете всеки ден банани, ако имате високо кръвно налягане и  предразположение към сърдечен удар, за да поддържатете нивото на кръвното налягане под контрол.
  7. Бананите са идеалната храна за бременни жени, защото имат способността да ограничат стомашните киселини и сутрешното гадене.
  8. При стрес нивото на калий в организма намалява, което води до дисбаланс на водните нива и сърцебиене. За да избегнете тези проблеми, яжте редовно банани.
  9. Бананите са естествени антиациди и също така насърчават пробиотичните бактерии в храносмилателната система. В резултат на това те могат да попречат на стомашни язви и дори да ги излекуват.
  10.  Поради високата си хранителна стойност те помагат за поддържане на здрави кости и бъбреци.
  11.  Бананите имат високо съдържание на витамин В6, В12, магнезий и калий, което ще ви помогне да се справите с никотина и евентуално да се откажете от пушенето. Това, обаче, става само, ако искате.

 

 

Запазете храната прясна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *