Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кучето не обича летните горещини!

Лятото дойде и е време да преразгледаме начина, по който горещините могат да повлияят на нашите домашни любимци.

Ако сте имали кучета през целия си живот, може би знаете някои от тези съвети за горещо време, но ако сте нов собственик на куче, надяваме се да ви помогнем със съвети как да запазите вашите домашни любимци това лято.

Никога не оставяйте кучето си в колата!

Ако пътувате с кучето си и слезете от колата за покупки или други нужди, не го оставяйте само вътре. Повишаването на вътрешната телесна температура при кучето за кратък период от време може да доведе до необратими увреждания в мозъка, а дори и до смърт.

Ползвайте слънцезащитен крем и такъв против ухапвания от насекоми, ако сте в зона с висока концентрация на жилещи насекоми. Слънцето не прави разлика между хора и животни. Те могат да изгорят и да се разболеят от рак на кожата точно като нас. Намажете носа, около устата и върховете на ушите, ако те имат уши, които се изправят. Светлите кучета са по-податливи на изгаряния. Внимавайте кремът да не попадне в очите им.

Променете режима на разходка, ако навън много се повишат градусите. Сутрин не е горещо, но след обяд разхождайте кучето повече на сянка, за около 15 минути. Ако правите по-дълга разходка, носете вода със себе си. Пълнете съдовете му с прясна вода всеки ден.

Ако имате възможност осигурете му игра и плуване в басейн. В двора на къщата поставете надуваем басейн или много голям леген. Можете да използвате стара голяма гума от камион, като покриете с дебел найлон и напълните с вода. В апартамента можете да ползвате само банята, като го обливате често с вода в най-големите горещини.

Прибирайте в хладилник неизядената храна особено ако се състои от прясно месо или консерва, за да не получи диария. В този случай посетете ветеринарния лекар, който ще ви назначи подходящо лечение. Най-добрата храна в горещините е сухата гранулирана комбинация.

Подстригвайте кучето в началото на лятото с дължина на косъма според породата. Задължително ползвайте предпазващи от бълхи и кърлежи препарати.

 

6 причини да тренираш кучето си

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *