Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се получават гъбичните инфекции по ноктите?

Има хора, които полагат старателни грижи за поддържане на ноктите си в изря­ден вид, докато други изобщо не отделят време за това.

Независимо към кой тип се числите, ако ноктите ви са набраздени, чупливи, пожълтели или инфектирани с гъбички, трябва да потърсите професионална помощ. За да възстановите добрата им форма, променете хранителния си режим и използвайте подходящи противогъбични средства.

 

Гъбични инфекции

  • За да се преборите с упоритите гъбички, 1-2 пъти дневно (по възможност – непосредствено след баня) нанасяйте върху ин­фектираните нокти по 1-2 капки масло от чаено дърво.
  • Можете да използвате и противогъбична пудра, например Канестен или Дактарин – препарати, които се препоръчват за лечение на атлетично стъпало. Поръсете както ноктите, така и чорапите си. Пудрата ще абсор­бира влагата и ще унищожи патогенните микроорганизми.
  • Като се приберете у дома си, винаги обувайте чисти чорапи. Ако страдате от прекомерно изпотяване на ходилата, сутрин вземайте със себе си резервен чифт (особено в горещите летни дни) и го обувайте преди да започнете работа.
  • Не изрязвайте кожичките около ноктите – така улеснявате проникването на бактериите и гъбичките и се лишавате от ес­тествената си защита срещу тях.

 

Кои са основните проблеми с ноктите:

Гъбичните инфекции са сред най-неприятните ув­реждания на ноктите. Обикновено засягат палци­те на краката. В резултат на заболяването ноктите про­менят цвета си и се удебе­ляват. Друг възможен проблем е прекомерната чупливост, която може да се дължи на напреднала възраст, недостиг на опре­делени хранителни вещест­ва, твърде висока или твър­де ниска влажност. Някои кожни заболявания също се съпътстват от уврежда­ния на ноктите – например при псориазис и алопеция ареата (локален косопад) често се наблюдава удебе­ляване на нокътната плоча или поява на петънца.

 

Проблемите с ноктите – решени

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *