ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Домашните лекове трябва да се прилагат внимателно!

Някои здравословни проблеми се разпознават от всички, но понякога е много трудно да разграничите леките случаи от сериозните заболявания.

Домашните лечебни средства са познати от хиляди години и наистина помагат – в противен случай хората нямаше да ги използват. Алтернативния метод на лечение – фитотерапията се основава на целебните свойства на растенията. Но не пренебрегвайте риска от нежелани странични ефекти, от взаимодействие с други лекарства или от неправилен избор.

Ако имате кървящи венци или леко храносмилателно разстройство, не се нуждаете от сложни медицински изследвания. Но не е лошо да се консултирате с лекар, преди да започнете прием на билки или други хранителни добавки. Информирайте го за приеманите от вас натурални препарати и когато се налага да ви бъде предписано друго лекарство. Независимо дали се продават със или без рецепта, хранителните добавки могат да окажат влияние върху действието на медикаментите. Например, комбинирането на витамин Е с антикоагулатнти повишава риска от вътрешен кръвоизлив.

Дори когато билковият препарат изглежда напълно безвреден (например коприва за облекчаване на артрит или глухарче за понижаване на кръвното налягане), ако планирате редовен прием, е добре да обсъдите това с личния си лекар. Някои билки не са толкова ефикасни, колкото се твърди. Осланяйки се на тях, рискувате да неглижирате тежък здравословен проблем. В други случаи продуктът е безопасен и действието му отговаря на написаното върху опаковката, но може да го приемате срещу заболяване, от което всъщност не страдате.

Не пропускайте да прочетете забележките след някои от представените лечебни средства и бъдете особено внимателни в случай на бременност. Не се препоръчва прием на безрецептурни лекарства, билки или хранителни добавки без консултация с лекаря, следящ протичането на бременността. Много от препаратите могат да увредят здравето на плода, особено ако са в по-високи дози.

 

За чиста кожа – домашно приготвен тоник за лице!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *