ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При болки в ставите яжте череши!

Двадесет череши са натуралният еквивалент на 1 аспирин.

Няма нищо по-потискащо от това да се наложи да изоставите привичните си занимания, защото не можете да движите ръката или крака си от болка! Голф играчите често страдат от бурсит на раменните стави, градинарите – от бурсит на лакътя, лекоатлетите от тендинит на ахилесовото сухожилие, машинописките и операторите на компютър, които въвеждат много данни, страдат от тендинит на китките. И двете заболявания възникват в резултат на системното натоварване на определена става при изпълнение на многократно повтарящи се движения. Бурситът е възпаление на бурсите – малки плоски структури, изпълнени с течност, намаляващи триенето на местата, където мускулите се прикрепват за костите или влизат в контакт помежду си. Тендинитът е възпаление на сухожилията – нишковидни тъкани, свързващи мускулите с костите.

Това състояние се облекчава с медикаменти и с различни натурални противовъзпалителни средства:

Намазвайте болезненото място с крем или гел от арника 2-3 пъти дневно. От цветовете на билката се извлича екстракт, който намалява възпалението и отока. За да увеличите ефекта, след третиране с препарата загрейте ставата с електрическа възглавница или бутилка с гореща вода.

За облекчаване на болката можете да използвате „Тигров балсам” – китайски крем, съдържащ ментол. Втривайте го в засегнатата област 1-2 пъти дневно. Първоначално нанесете малко количество от препарата върху ограничен кожен участък, за да проверите за кожна реакция.

Топлите компреси с джинджифил също ще ви помогнат да се справите с болката. Нарежете на ситно 2 с.л. пресен корен от джинджифил и ги накиснете за 20 минути в 500 мл вряла вода. Потопете памучна кърпа в течността, изстискайте я и наложете компреса върху болезнената става за 5 минути. Повтаряйте процедурата по 3-4 пъти на ден.

Най-лесният начин за облекчаване на болката е компресът с оцет. Смесете равни части гореща вода и оцет. Потопете мека кърпа в разтвора, изцедете я и я наложете върху засегнатото място.

При болки в ставите консумирайте череши – 20 череши са натуралният еквивалент на 1 аспирин. Черешите намаляват нивата на пикочната киселина и лекуват възпаления, тъй като съдържат витамини С, В и А плюс мелатонин, елагова киселина, антоцианин и биофлавоноиди.

 

Бебешките продукти можете да ползвате и вие

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *