Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тактики срещу захарната зависимост

Ако току що сте изяли шоколадов бонбон, но ръката ви се протяга за още един, това е знак, че тялото ви има нужда от повече енергия.

zaharНавикът да се тъпчете със сладко иде от това, че простите въглехидрати в менюто ви са с къс срок за усвояване на енергийния товар. Тягата към сладкото е заради потребността от още енергия. Но прекаленото потребление на захар и захарни изделия трябва да се редуцира на всяка цена. Защо – всички знаят!

Ето няколко правила, чието спазване може да помогне за овладяване на контрола върху желанието да ядем сладко!
Яжте на малки порции, съветват от zdorovieinfo.ru. Ако много ви се иска да се “подсладите”, не унищожавайте цял шоколад, а само 1-2 блокчета. Ако съвсем не можете да се откажете от сладкото – съчетайте го с някаква полезна храна, например банан с шоколадова заливка или медена ябълка. Така заедно със сладкото ще поемете и витамини.
Носете си винаги дъвка без захар. Ако ви се дояде сладко – дъвчете! След няколко минути ще сте забравили за първоначалното си желание. Яжте повече плодове – не само че са полезни сами по себе си, но и насищат организма със захари. Ползвайте и сушени плодове, а така също семена и ядки.

Гонете от главата си мислите за сладки неща – правете разходки или вършете някаква работа, за да се разсеете. Налага се да проявите воля! Ако все пак се предадете – наблегнете на качеството. Хапнете едно блокче хубав тъмен шоколад, а не цяла плочка млечен, в който преобладават мазнините и рафинираната захар.
Яжте редовно: приемайте храната на 4-5 хранения, старайте се да не прегладнявате. Празният стомах е лош съветник: най-често той тласка човека към сладки и мазни храни, защото неритмичното хранене дестабилизира нивото на кръвната захар.
Постарайте се да си оправяте лошото настроение с положителни мисли, разходки или продуктивни занимания с ръцете – а не с нервно похапване, когато много-много не се внимава какво поглъща човек. Яденето не може да балансира емоциите, още по-малко да реши проблемите.
Работете върху захарната си “редукция” с търпение. Светкавичните резултати няма да дойдат – ще ви трябват няколко седмици, преди да усетите първите резултати.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *