ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Маслините – плодовете на „вечното” дърво!

Яжте всеки ден поне по 10 маслини и ще се предпазите от стомашни болести.

Маслиновото дърво расте дълго време и може да съществува хиляди години! Древните гърци са вярвали, че маслиновото дърво е сътворено от Атина Палада и маслинената клонка е олицетворение на мъдростта и плодородието. В християнската религия гълъб с маслинена клонка в човката ще донесе вестта за примирието между Бога и хората.

Маслините са различни сортове и според големината могат да бъдат големи, средни и малки. Когато се берат не узрели – те са зелени, а като узреят стават черни. Маслините не могат да се ядат пресни, поради това те подлежат на обработка, осоляване или мариноване. Колкото са по-зрели, толкова повече е маслото в тях, от което се извлича зехтин – изключително полезен продукт, с богато съдържание на ненаситени мастни киселини, които, както знаем, понижават лошия холестерол в кръвта. Освен това съдържат витамини от групата В, които са важни за мозъка и нервната система, витамин А – полезен за зрението, витамин Д – важен за костите и зъбите, витамин Е, аскорбинова киселина и т.н. Яжте всеки ден поне по 10 маслини и ще се предпазите от стомашни болести, както и ще неутрализирате токсичните вещества в организма си.

Когато избирате маслини в магазина, трябва да знаете, че зелените маслини се продават без костилки и пълнени с разни пълнежи, за да се подобри вкусът им. Черните маслини не се пълнят, защото техният вкус е достатъчно добър и няма нужда от добавки.

Всеки знае ползата от консумация на зехтин. Зехтинът трябва да е в бутилки с тъмно стъкло и да не се излага на директна слънчева светлина. Хората, които консумират зехтин имат по-малко бръчки.

 

 

Малко известни факти за храните

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *