ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кафето с цигара предпазва от Паркинсон!

Само споменаването на тази тема – “синдром на Паркинсон”, кара остаряващия човек да се разтрепери от лоши предчувствия. Предчувствия, че той самият може да е следващият впримчен в капана на това тежко заболяване.

parkinsonСветовната здравна организация е определила 11 април за ден, в който се говори за борбата срещу болестта на Паркинсон. И вероятно затова точно днес се споменава за една закономерност, която от медицинска гледна точка е абсурдна.
Оказва се, че пушачите, които започват деня с цигара и чашка кафе, са в голяма степен защитени от подобна опасност. Дали медиците биха се осмелили да препоръчват такава формула за превенция на паркинсонизъм?!

Науката все още няма твърда теория за генезиса на заболяването. Природата и отключването на страданието са неясни, но кофеинът доказано е фактор на антириска, уверяват от medikforum.ru. Разбира се – не може да се препоръча на всички да пият кафе, за да не развият Паркинсон, коментират медици. Ясно е все пак, че пристрастеността към кафето освен негативни има и положителни ефекти.

Тютюневият дим също се оказва фактор на антириска в този случай. Сред компонентите му има такива, които въздействат върху главния мозък по начин, редуциращ опасността от болестен процес.
В кръга на черния хумор критиците на тази теория все пак не пропускат да отбележат, че пушачите всъщност рядко доживяват възрастта, когато хората се разболяват от паркинсонизъм!

Симптомите на синдрома са известни: тремор, речеви нарушения, влошаване на двигателната активност. В ранния стадий може да се развие депресия, да се наблюдават нарушения на съня. С времето се нарушава координацията на движенията, отделни пациенти са принудени да ползват инвалиден стол.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *