ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да преодолеем зависимостта на детето към някои опасни вещества?

За намаляване на вредите от употребата на наркотици от деца  има програми, насочени към зависимите и употребяващите наркотици, които са на етап, в който още не търсят лечение. Дават обширна информация за риска от комбинирането на веществата и учат наркозависимите как да се предпазват от свръхдоза.
деца проблеми

По отношение на лечението у нас съществуват болнични заведения с отделения за детоксификация и вътреболнична рехабилитация, както и извънболнични рехабилитационни програми към лечебните заведения. Има държавна общински и частни програми за заместващо и поддържащо лечение с метадон и субститол. В тях се лекуват хора с тежка зависимост към хероин, но заедно с психосоциални интервенции зави симите повишават своето качество на живот, подобряват психичното и физическото си здраве, засилват участието си в социалния живот и интеграцията отново в семейството и в системата на образованието.

Психосоциалната рехабилитация се изразява в комуни – терапевтични общности, дневни центрове и центрове 3а психосоциална рехабилитация и интеграция 3а зависими към психоактивни вещества и алкохол. Зависимите са подкрепени в своя процес на възстановяване от специалисти. Това са по-дългосрочни програми – около 9 месеца, където зависимите работят върху промяната на своето поведение и начин на живот без употреба на вещества, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *