Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

И в безкофеиновото кафе ИМА кофеин!

66-годишен британски пенсионер принуди производителите на кафе да си признаят, че и в безкофеиновия продукт  ИМА кофеин!

kofeeКрис Хармър има проблеми със сърцето и е дисциплиниран и предпазлив по отношение на това – какво яде и пие. Като любител на кафето от десетилетия, бившият инженер не могъл окончателно да се откаже от хубавата напитка. Свел броя на приятните чаши до една сутрин, при това – с безкофеиново кафе.

Независимо от внимателния подбор на напитката, Хармър всеки път след кафето усещал, че сърцето му започва да бие ускорено, направо ще изскочи от гърдите! Хармър твърди, че причина за това е наличието на кофеин в уж безкофеиновото кафе, пише medikforum.ru по информация от британски медии. Чувствителният му организъм реагирал по същия начин, както при приема на пълноценното кафе.

Точното проучване е потвърдило неговите съмнения. Макар в безкофеиновото кафе кофеинът да е отнет, все пак остава едно съдържание от 2-3% и то е достатъчно, за да предизвика пристъпи на артериална фибрилация у хора със сърдечни страдания. Ефектът – различни по степен и продължителност аритмии. В зависимост от диагнозата те може да се изразят или в забавяне, или в ускоряване на сърдечния ритъм. Разбира се, има приложими терапии – консервативни или оперативни. Но важното в подобни случаи е наистина от хранителния режим да бъде отстранено всичко, което отключва подобни състояния. Включително и безкофеиновото кафе – което, оказва се все пак съдържа кофеин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *