Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо мразим понеделниците?

По принцип понеделниците, както е известно, са тежки дни и хората не ги обичат

понеделник

Изследване, проведено от учени от Япония, показало, че броят на сърдечните пристъпи и апоплексичните удари в понеделник сутрин значително нараства.

Именно тогава медиците регистрират най-много смъртни случаи от сърдечносъдови заболявания. Често и стомахът се обажда, тъй като е бил претоварен от преяждането през уикенда.

„Повечето хора в неделя се освобождават от морални и физически натоварвания. Затова им е трудно да преминат от почивка на работен режим“, казват експертите.

Според експертите феноменът на повишения брой самоубийства в понеделник навежда на мисълта, че самоубийството е свързано с ефекта на началото на новия период. Отчаяните в нещастието си хора понякога не могат да приемат мисълта, че започва още една седмица, подобна на предишната. И ако в този момент няма близки хора или терапевт, който да ги успокои, не малка част посягат на живота си именно през някой фатален понеделник. Това е и времето, през което повечето хора чувстват една необяснима слабост и раздразнителност.

Ако понеделник е най-тежкият ден от седмицата, то последният понеделник на януари е най-депресивният ден в годината, твърди Клиф Арнал от Университета в Кардиф, а януари е най-депресивният месец, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *