Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кучетата – не само приятели, но и лечители на човека

Много от кучетата, чиито стопани са диабетици, усещат кога нивото на кръвната им захар пада

Други опашати диагностици пък разпознават симптомите на приближаващ се епилептичен припадък, непосредствено преди пристъпа стават тревожни и така привличат вниманието на околните. Учените предполагат, че животните улавят измененията в електрическата активност на мозъка и съкращаването на мускулите, предшестващи пристъпа. Те забелязват и най-малките отклонения в поведението на своя господар, пише вестник „Всичко за семейството“.

Установено е, че боксерите са чувствителни към различни кожни проблеми, териерите – към меланомата, ротвайлерът – към заболявания на черния дроб и далака, ирландският вълкодав – към рак на черния дроб и на костите. При повечето женски кучета на възраст над 7 години се забелязват проблеми с млечните жлези, ако подобни оплаквания има и стопанката им. По-възрастните мъжкари пък страдат от аденом на простатата, ако собственикът им има същата болест.

При пациентите с диагноза Алцхаймер понякога се явяват пристъпи на безпокойство и възбуда, които могат да се облекчат без лекарства, ако болният си има котка у дома или друг домашен любимец.

Ако ви мъчи безсъние, пуснете в леглото си кучето. Топлината на тялото му ще ви подейства по-добре от което и да е успокоително и ще ви помогне да заспите по-бързо, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *