Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво количество алкохол е полезно и колко е вредно?

Не можете да направите правилна преценка за вредата от алкохола, ако не отчетете миналите заболявания и сегашното си здравословно състояние. Междувремен­но се водeте от следните основни правила:

  • Малко количество алкохол може да е полезно за вас – особено за възрастни­те хора със сърдечносъдови проблеми.
  • Ако по принцип пиете, опитайте се да ограничавате алкохола до 2-3 питиета на ден, за да сте сигурни, че не ви вре­ди. Изследване на университета в Бристол сред близо 6000 мъже за пе­риод от 21 години установи, че при те­зи, които злоупотребяват с алкохол (прием на над 22 единици седмично), рискът от настъпване на смърт се уве­личава с всяко питие.
  • Не „спестявайте“ питиетата, за да ги изпиете наведнъж. Острата алкохол­на свръхконсумация е много по-рис­кова за настъпване на преждевремен­на смърт. Преливането (повече от че­тири питиета за жените и над пет за мъжете) е много по-опасно от редов­ната, но умерена алкохолна употреба. Може да доведе до нарушения на сър­дечната дейност, което, от своя стра­на, да предизвика образуване и отде­ляне от сърдечната кухина на съсирек и да се стигне до инсулт или инфаркт. Помнете, че приемът на над две пи­тиета дневно повишава кръвното на­лягане и съответно опасността от ин­фаркт или инсулт. От изследването на университета в Бристол се установи­ло, че при мъжете, които пиели дотол­кова, че да получат махмурлук, и тези, на които често им се случвало да пре­пият, смъртността е много по-голяма, отколкото при мъжете, които кон­сумирали алкохол умерено.
  • Ако пиете разумно и сте в добро здра­вословно състояние, алкохолът няма да ви навреди и дори може да бъде по­лезен.

 

Край на острата и системна злоупотреба с алкохола!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *